Παρασκευή, 02 Μαΐου 2014 10:55

Τι σχέση έχει ο Δημήτρης Κουτσούμπας με την Δήμητρα Κουτσούμπα;

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Καμία; Σωστό κι αυτό. Είναι και οι δυο της μαχόμενης αντικαπιταλιστικής αριστεράς; Κι αυτό σωστό. Και οι δύο κοντράρουν την Ε.Ε και το ευρώ; Ναι και οι δύο. Όποια σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο. Χμμμ, δεν μπορείς να πεις ότι αυτό είναι λάθος. Συμπέρασμα; Τα ονόματά τους μοιάζουν, μπορεί να είναι ξαδέλφια ή και από το ίδιο χωριό. Όμως δύσκολα θα συμβίωναν στο ίδιο σπίτι. Να πούμε επίσης πως στα βλάχικα κουτσούμπας πάει να πει ο στρογγυλοκέφαλος, που είναι και οι δύο, ε; 
Η Κουτσούμπα βρίσκει τον Κουτσούμπα συγκεντρωτικό, κλειστό τύπο και απόμακρο από τα παιδιά κι απ'την γειτονιά. Βρίσκει επίσης ότι δεν είναι τόσο ζωηρός και δραστήριος όσο οι συνθήκες το απαιτούν. Ο Κουτσούμπας σπανίως ασχολείται με την Κουτσούμπα, μα όταν το κάνει πάντα την επιπλήττει. Όσο για μένα, κάποιες φορές που άκουσα τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ κ.Δημήτρη Κουτσούμπα στην τηλεόραση, πολύ γρήγορα βαρέθηκα. Ενώ όταν παρακολούθησα την κα. Δήμητρα Κουτσούμπα, στην τηλεόραση πάλι, περίμενα να έρθει η σειρά της. Και διότι η συνολική παρουσία της γράφει στο γυαλί και διότι είχε ένα λόγο ζωντανό, μαχητικό, που δεν κωλώνει όποιος και νάναι απέναντί της και το πιο βασικό δεν καταφεύγει εύκολα σε συνθήματα, γενικολογίες και κλισέ, αλλά έχει δυνατά και καλά επιχειρήματα και γρήγορα αντανακλαστικά. Θα μ'άρεσε να την έχω αντίπαλο.  
 
Η κα. Δήμητρα Κουσούμπα είναι πρόεδρος του συλλόγου Ελλήνων αρχαιολόγων. Είναι επίσης η υποψήφια περιφερειάρχης της κίνησης "Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική" που υποστηρίζετε από τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Χίλιες φορές να ψηφίσετε την κα. Κουτσούμπα παρά τον κ. Γιάννη Σγουρό. Ο πιο βασικός λόγος είναι ότι όσα λάθη κι αν κάνει η κα. Κουτσούμπα θα τα κάνει πάνω στην προσπάθειά της να υποστηρίξει τα λαϊκά συμφέροντα και στην όποια συνολική ανεπάρκεια της ιδεολογικής συγκρότησή της. Όσα λάθη όμως θα ξανακάνει εις βάρος μας ο κ.Σγουρός, έχουμε την πεποίθηση ότι τα διαπράττει γιατί έχει εργολαβικά αναλάβει την υποστήριξη των μεγάλων συμφερόντων. Είναι ο κατ'έξοχήν δικός τους άνθρωπος στην Περιφέρεια Αττικής και ως εκ τούτου οι αντιλήψεις του είναι βασική αιτία της καθυστέρησής μας και της απομύζησής μας. Αυτή είναι η γνώμη μας και γι'αυτό σκεφτήκαμε να παρουσιάσουμε την κίνηση της κας. Κουτσούμπα, που δεν την παίζουν και τα μέσα μαζικής εγκεφαλοπλυσίματος, ανεξάρτητα αν θα την ψηφίσουμε ή όχι. 
 
Πατώντας  εδώ  μπορείτε να διαβάσετε την διακήρυξη της "Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική"
 
 
Υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες
 
Κεντρικός Τομέας
Αδαμόπουλος Νίκος, εργαζόμενος σε Δήμο, συνδικαλιστής Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής  της ΠΟΕ-ΟΤΑ και Πρόεδρος  του ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου  Νέας Ιωνίας
Βόρειος Τομέας
Κοσκινάς Δημήτρης, μεταλλειολόγος μηχανικός, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών
Νότιος Τομέας:
Τάσος Αναστασιάδης, δημοσιογράφος
Δυτικός Τομέας
Βαφειάδης Χρήστος, συνταξιούχος καθηγητής ΤΕΙ, ιδρυτικό μέλος της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου και με πολύχρονη παρουσία στα τοπικά κινήματα
Πειραιάς
Όλγα Κοσμοπούλου, γιατρός στο γενικό κρατικό ΝΙΚΑΙΑΣ μέλος του Δ.Σ. του σωματείου και  Μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας ΟΕΝΓΕ
Νησιά
Χρήστος Ρέππας, Πρόεδρος Συλλόγου Δασκάλων Νησιών Αργοσαρωνικού
Δυτική Αττική
Τουλιάτος Χρήστος, εργαζόμενος στο χώρο του βιβλίου, ενεργό μέλος στα κινήματα πόλης
Ανατολική Αττική
Κώστας Τουλγαρίδης, Πρόεδρος Συλλόγου Δασκάλων Ανατολικής Αττικής Κ. Σωτηρίου, επιτροπή κατοίκων Μαρκόπουλου-Πόρτο Ράφτη

Αναφερόμενη στον κ. Σγουρό η κα. Κουτσούμπα σημείωσε ότι εμφανίζεται ως αυτοδιοικητικός άρχοντας, αλλά στην πραγματικότητα έκανε την Αττική πεδίο εφαρμογής των μνημονίων. Ως άλλος Στουρνάρας, πρόσθεσε, ο κ. Σγουρός χαίρεται για ένα πλεόνασμα, τη στιγμή που υπάρχουν άστεγοι. Δεν έκανε τίποτα για τις απολύσεις εργαζομένων στους ΟΤΑ. Αντιθέτως έχει πρωτοστατήσει στις ιδιωτικοποιήσεις και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι στην πραγματικότητα προβάλλει μια άλλη προοπτική διαχείρισης του ιδίου συστήματος. Και έφερε ως παράδειγμα τα ευρωπαϊκά κονδύλια, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβητεί τις κατευθύνσεις του ΕΣΠΑ και του ΣΕΣ, που περιορίζουν τη δυνατότητα άσκησης κοινωνικής πολιτικής στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, στα κουπόνια (vouchers), στη μαθητεία, στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών.

Πρόσθεσε ότι η ενίσχυση της Αριστεράς στις επερχόμενες εκλογές θα είναι ένα πολιτικό μήνυμα από τον κόσμο, τόσο απέναντι στην κυβέρνηση, όσο και απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση που βαδίζει όλο και πιο κοντά σε συστημικές θέσεις. Διότι η παράταξη δεν μιλά εξ' ονόματος των κινημάτων, αλλά είναι μέσα στα κινήματα.
Τέλος, σημείωσε ότι κατά τη νέα θητεία στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα υπάρχει εναλλαγή των συμβούλων του συνδυασμού.  

 
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 03 Μαΐου 2014 05:54
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Σχόλια   

+2 # Ιγνατιάδης Λάκης 23-02-2017 05:45
Και όποιος βαριέται στις εκκλησίες θα έχει έλλειμμα θρησκευτικής συνείδησης, κι όποιος βαριέται στις παρελάσεις θα έχει έλλειμμα εθνικής συνείδησης. Κι όποιος βαριέται με τις περισσότερες εκπομπές των καναλιών θα έχει έλλειμμα της γλυκειάς ανάλαφρης συνείδησης, ενώ όποιος βαριέται στα πάσης φύσεως στέκια του θεάματος, θα έχει έλλειμμα καλλιτεχνικής συνείδησης. Όποιος βαριέται στα ελληνικά γήπεδα θα έχει έλλειμμα οπαδικής συνείδησης και όποιος βαριέται στο σπίτι θα έχει έλλειμμα συζυγικής συνείδησης, κ.ο.κ. Τέλος πάντων νομίζω ότι πολιτική σημαίνει πως μπορώ να επηρεάζω την τρέχουσα συγκυρία με φάρο στο βάθος του κήπου μου τους μακροπρόθεσμους στόχους μου και ανταλλάσσοντας στην καθημερινή ζωή πάσες με τον κόσμο. Διαφορετικά αν ότι και αν συμβαίνει εγώ ψέλνω από καθέδρας το δικό μου απαράλλαχτο τροπάριο, αυτό είναι καραμπινάτη περίπτωση θρησκευτικού τύπου κηρύγματος. Άμα μάλιστα αποφεύγω να κοιτάζομαι που και που στον καθρέφτη, τότε βράστα Χαράλαμπε, πράμα που σημαίνει ότι για την καθήλωσή μου φταίνε μονίμως οι άλλοι κι όχι τα ροκανίδια του μυαλού μου και οι άσφαιρες διαχρονικές αλήθειες μου.
Παράθεση
0 # Ηρακλής 18-02-2017 12:13
Όταν παρακολουθεί κανείς τον Κουτσούμπα στην τηλεόραση και βαριέται, έχει έλλειψη πολιτικής συνείδησης και τον απασχολεί κάτι άλλο: θέλει σόου και είναι επιρρεπής σε διαγωνισμούς εντυπώσεων, πράγματα δηλαδή εντελώς άσχετα με τα ζωτικά ενδιαφέροντα των εργατών. Εκείνοι (και το κόμμα τους) λένε τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη. Εκείνοι ζυγίζουν τις πράξεις, όπως την σύμπραξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στα σωματεία.
Έχω διαπιστώσει τα τελευταία 50 χρόνια, πως διανοούμενος κατά του ΚΚΕ σημαίνει έλλειψη ήθους. Όλες οι πραγματικές προσωπικότητες (π.χ. Ελύτη, Χατζηδάκης και αμέτρητοι άλλοι), δεν τόλμησαν από σεβασμό στον ίδιο τους τον εαυτό και παρά τις διαμετρικές διαφωνίες τους, να αποχαρακτηρίσουν τους κομμουνιστές και το κόμμα τους.
Όποιος πέρνει σήμερα δημόσια θέση με την πλευρά των εργαζόμενων, οφείλει με την στάση και την δράση του στην πράξη:
α. να αποκαταστήσει εντελώς τα βασικά, δηλαδή μόνιμη και σταθερή εργασία, συλλογικές συμβάσεις, μείωση του 8ωρου. κοινωνικές ασφάλειες, δωρεάν και πλήρη παιδεία και υγεία, φτινές τιμές σε ρεύμα, νερό, θέρμανση, αστικές συγκοινωνίες, σταθερές τιμές σε όλα τα βασικά τρόφιμα, προστασία της εγχώριας παραγωγής και
β. να ανατρέψει το κοινωνικό και οικονομικό σύστημα που αναπαράγει αλλοτρίωση, φτώχεια, φασισμό και πόλεμο
κοινωνικοποιώντας τα μέσα παραγωγής και κατακτώντας την εξουσία μεταφέροντας τα κέντρα λήψεων αποφάσεων από την αστική βουλή στα σωματεία και τις λαϊκές επιτροπές, μετατρέποντας τις δυνάμεις ασφαλείας σε λαϊκή αστυνομία και λαϊκό στρατό.
Τέλος, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλάκι μας: Όποιος τα θεωρεί αυτά «εύκολα συνθήματα, γενικολογίες και κλισέ» ή κάτι δεν κατάλαβε ή άλλο ρόλο παίζει. Ασυνείδητα; Ακόμα χειρότερα!
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση