Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014 10:38

Ο γιος του Λευκού είναι πίσω από το μπλογκ "Το Καστράκι".

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ένα από τα φαγητά που μου αρέσει να τρώω το καλοκαίρι είναι τα φασόλια μπεάζ ή πιάζ. Ένα χορταστικό, δροσερό, πολύχρωμο και πλήρες γεύμα, όπως λένε και οι διατροφολόγοι. Επιπλέον και φτηνό είναι και εύκολα γίνεται.

 

Για όποιον δεν έχει ακούσει αυτό το φαγητό μ'αυτό το όνομα, είναι τα βραστά φασόλια με ντομάτες, αγγούρια, πιπεριές, κρεμμύδι και μπόλικο μαϊντανό, λάδι και μια κουταλιά ξύδι. 

Το μπεάζ, δεν πιστεύω να κάνω λάθος αν ισχυριστώ πως είναι η τούρκικη λέξη beayz, που σημαίνει άσπρος, λευκός. Ταιριαστό φαίνεται να είναι το όνομα με το περιεχόμενο, διότι όταν βράσουμε τα φασόλια σε σκέτο νερό παραμένουν άσπρα. Το πιάζ μάλλον είναι το μπεάζ, αλλά όπως το πρόφεραν οι πρόσφυγες που ήλθαν από παραθαλάσσιες περιοχές. Μπεάζογλου λοιπόν, στα βάθη της Ανατολής, εκεί που οι περισσότεροι ήταν μελαψοί, ήταν ο γυιός του λευκού. Εμείς στη Δραπετσώνα έχουμε έναν Μπεάζογλου, τον Νίκο, που είναι πιο γνωστός από εμάς. Κι αυτό γιατί από το 1987 έως το 1990 ήταν δήμαρχος και μετά για αρκετές τετραετίες ήταν ο επικεφαλής του συνδυασμού που υποστήριζε το ΚΚΕ.

Πρόσφατα ο Μπεάζογλου βγήκε σε σύνταξη. Και ένας σωστός συνταξιούχος έχει κατά νου να φυλάξει τα νώτα του, δηλαδή να απαντήσει έμπραχτα στο ερώτημα "και τώρα τι κάνουμε, η ώρα πως περνάει;". Μια από τις απασχολήσεις που παίζει και που βοηθάει προς αυτήν την κατεύθυνση και που προτιμάται απ' αυτούς που τους αρέσει να γράφουν, είναι να φτιάξει ο νέος συνταξιούχος ένα μπλογκ. Σ'αυτό θα αναρτά τα δικά του, θέματα που τον ενδιαφέρουν και πράγματα που του αρέσουν.

Αυτό έκανε κι ο Μπεάζογλου. Έφτιαξε το μπογκ "Το Καστράκι" (έτσι ονομάζεται μια περιοχή της Δραπετσώνας) και νάσου τον στο διαδίχτυο. Τα τέσσερα πρώτα άρθρα που ανάρτησε είναι τα εξής: Πρόταση και πρόγραμμα δράσης για την Ανάπλαση στη Δραπετσώνα - το σπουδαιότερο θέμα του δήμου μας -, Αρχαιολογικό Πάρκο Καστρακίου, Η μεγάλη απόδραση των Βούρλων και ΔΕΗ ΤΕΛΟΣ; Ο Μπεάζογλου είναι χρόνια στο κουρμπέτι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έτσι γνωρίζει πολλά πράγματα και έχει άποψη για το πως είναι καλύτερα να χειριστούμε τα θέματα που αφορούν το δήμο μας. Λογικό είναι λοιπόν, να βοηθήσει τον κοινό προβληματισμό η ενημέρωση που θα προσφέρει μέσω του μπλογκ του, όπως και η δημόσια παρουσίαση των σκέψεών του. Πιστεύουμε πως όποιος έχει κάποιο ενδιαφέρον για τα δημοτικά θέματα, καλό είναι να έχει στα υπόψη του και το μπλογκ www.tokastraki.gr 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014 18:27
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση