Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2014 18:22

Πρέπει να μπορείς κι όχι μόνο να θέλεις για να έχεις

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αν ψάχνεις να βρεις τον λόγο που δεν αλλάζει η κατάσταση, αυτός είναι: επειδή δεν αλλάζεις εσύ.

Ό,τι σαθρό υπάρχει ως κανόνας, δεν υπάρχει γιατί απλά κάποιοι τον έθεσαν, αλλά επειδή γίνεται αποδεκτός, επειδή ακολουθείται.

 

Και επειδή ο άνθρωπος δεν μπορεί να παραδεχτεί ότι είναι ανίκανος και δειλός, κι επειδή έχει συνηθίσει στον συμβιβασμό, για όποια δική του στάση/επιλογή ζωής πάντα οι άλλοι φταίνε!! "Ο κόσμος φταίει που ακολουθώ τους κανόνες επειδή δεν αντιστέκεται", "ο κόσμος πρέπει πρώτα να γίνει σωστός και μετά θα φτιάξω κι εγώ". Προς ενημέρωσή σου, όλοι οι άλλοι συμμετέχουν στο σύστημα για τους ίδιους λόγους που συμμετέχεις κι εσύ. Επίσης, και όλοι οι άλλοι περιμένουν όλους τους άλλους να γίνουν σωστοί, για να -μετά- αλλάξουν κι αυτοί. (Σε φαύλο -ατέρμονο, αδιέξοδο- κύκλο μπαίνουν μόνο οι φαύλοι.)

Βαριά η καλογερική ε; Πανδύσκολο να κάνεις το σωστό; Συμφωνώ, αλλά για αναρωτήσου τούτο, αν δεν γίνεις άξιος για την λευτεριά σου γιατί πιστεύεις ότι δικαιούσαι να την έχεις;

 


 

Ο συμβιβασμένος άνθρωπος είναι αυτός που αποποιείται τις ευθύνες του. Διότι δεν κάνει αυτό που θέλει αλλά αυτό που του επιβάλλουν οι άλλοι, άρα οι άλλοι φταίνε για ό,τι εκείνος κάνει.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ όμως ήταν να συμβιβαστείς, μπορούσες να επιλέξεις στην ζωή σου να κάνεις πάντα και μόνο αυτό που θέλεις εσύ.

Δύσκολος δρόμος ε; Διαρκής αγώνας ε; Θα τον επέλεγες αν είχες συνυπολογίσει το αποτέλεσμα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2014 22:33

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση