Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013 09:26

Ο Βαρουφάκης σε ιστότοπο των Λαμπράκηδων " Η Ελλάδα έχει τελειώσει"

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Όσοι σήμερα είναι κάτω από 50 χρονών, ίσως έχει πάρει το αυτί τους το όνομα Γρηγόρης Λαμπράκης ως όνομα κάποιας οδού. Αλλά να γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται, χλωμό το βλέπω. Ακόμα πιο απίθανο είναι να έχουν ακούσει για τους Λαμπράκηδες. Μάθαμε όμως για τον ιστότοπο " Ζ " που έχει κεντρικό του θέμα τους Λαμπράκηδες.

 

Όσοι μικροί ( για να πληροφορηθούν) και μεγάλοι ( για να θυμηθούν) ενδιαφέρονται γι'αυτήν την νεολαΐστικη οργάνωση που έδρασε στη δεκαετία του '60 και μέσα από τις γραμμές της αγωνίστηκαν οι Θεοδωράκης, Λεντάκης, Λάδης και άλλοι γνωστοί και άγνωστοι, ας πατήσουν  εδώ.

Πριν λίγο καιρό οι "Λαμπράκηδες" συνάντησαν το γνωστό οικονομολόγο και αρθρογράφο κ. Βαρουχάκη. Έπεσαν πάνω δηλαδή, σε μία συνέντευξή που παραχώρησε στο καλό Αυστραλιανό κανάλι ABC ,πριν δέκα μέρες περίπου. Παρόλο που ο Βαρουφάκης δεν φέρνει τον κατακλυσμό και αφήνει μικρά, είναι η αλήθεια, περιθώρια στην ελπίδα, εντούτοις στο τέλος σε πιάνει η ψυχή σου. Ένας λόγος γι'αυτήν τη μαυρίλα είναι πως σχεδόν τίποτα δεν φαίνεται να εξαρτάται πια από την προσωπική ή και την εθνική δράση μας.

Αν και γνωρίζουμε πως εν δυνάμει πάντα η δράση του ανοργάνωτου κι οραγανωμένου λαού μπορεί να προκαλεί ρωγμές στο τείχος της εξουσίας των μεγάλων συμφερόντων, αυτό, στην παρούσα φάση και στην προοπτική της συνέντευξης δεν μας ανεβάζει το ηθικό. Αλλά έχουν κάποια σημασία αυτές οι πειστικές σκέψεις του Βαρουφάκη; Για μας έχουν, διότι συμβάλλουν στο να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα γύρω μας και να μη δίνουμε έδαφος στις αυταπάτες μας. Κι αυτό είναι κάτι κι ας έχουμε τελειώσει. Κι είναι κάτι, γιατί υπάρχουν φορές που η απελπισία, μ' ένα ακατανόητο τρόπο, έχει τα αποτελέσματα του φιλιού της ζωής. Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί η σελίδα του " Ζ " που στο μέσον της περίπου είναι περασμένη η συνέντευξη αυτή, που την πρωτοείδαμε στο fb, κοινοποιημένη από την Αντωνία μας.

Θ.Ι. 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 08:02

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση