Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2024 10:11

Τεντόγλου: «Δεν μου αρέσει να είμαι το... παιχνίδι στα πειράματα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF)

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

tedoglouΜε δύο άλματα στο 8.65 ο Μίλτος Τεντόγλου κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες στίβου στη Ρώμη. Ο πρωταθλητής Ευρώπης, σε ερώτηση που του έγινε αναφορικά με πιθανή αλλαγή αγωνίσματος έκανε ξεκάθαρη τη δυσαρέσκεια του για τις αποφάσεις της παγκόσμιας Ομοσπονδίας, δηλώνοντας πως δεν θέλει να είναι το... παιχνίδι της και δεν θέλει να τον χρησιμοποιούν στα πειράματα της*.

Αναλυτικά όσα δήλωσε
 

«Για μένα πιο πολύ μετράει η επίδοση που θα κάνω και το πώς θ' αγωνιστώ. Αν μπορώ να δώσω μία καλή... μάχη, αν μπορώ ν' απαντήσω σε άλλους αθλητές. Δεν είμαι άτομο που κυνηγάει κάποιο σερί. Μου αρέσει ν' αγωνίζομαι, δεν κυνηγάω τα πολλά μετάλλια.

 Το δύσκολο κομμάτι είναι να υπάρχει κίνητρο και να συνεχίζεις ν' αγωνίζεσαι. Πάντα βρίσκω τον τρόπο και θέλω πάντα να βελτιώνομαι. Μου αρέσει ν' αγωνίζομαι και να κάνω άλματα».

Για την πιθανή αλλαγή αγωνίσματος:

«Το τριπλούν είναι από τα αγαπημένα αγωνίσματα. Αυτό και το ύψος τα παρακολουθώ. Θα ήθελα να κάνω τριπλούν. Θα δω πώς θα πάνε τα πράγματα με τις αποφάσεις που θα πάρει η παγκόσμια ομοσπονδία γιατί δεν θέλω να είμαι το παιχνίδι τους και δεν θέλω να με χρησιμοποιούν για τα πειράματα τους».

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες:

«Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και ελπίζω να καταφέρω να κερδίσω ξανά»

*Τι σχεδιάζει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) για το άλμα εις μήκος

Η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου σχεδιάζει την κατάργηση της βαλβίδας στο άλμα εις μήκος, θεωρώντας πως με αυτή την αλλαγή θα δώσει περισσότερο ενδιαφέρον στο αγώνισμα. Στόχος της Ομοσπονδίας είναι να μπει ένα τέλος στα άκυρα άλματα, κάτι όμως που βρίσκει αντίθετους τους αθλητές.

 Ο Ελληνας πρωταθλητής εξ αρχής εξέφρασε την αντίθεσή του στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, όπως είχε κάνει πριν από λίγο καιρό κι ένας θρύλος του παγκοσμίου στίβου και του αγωνίσματος, ο Καρλ Λιούις.

 «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θέλουν να μετρούν τα άλματα από το σημείο που πηδάμε. Έτσι το αγώνισμα χάνει τη δυσκολία του. Ολοι μπορούν να πηδήξουν απλά μήκος, αλλά η προσέγγιση και το πάτημα είναι το δύσκολο κομμάτι και αυτό θέλουν να τον αφαιρέσουν», είπε ο Ελληνας πρωταθλητής στην επίσημη σελίδα του ΣΕΓΑΣ. 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2024 10:30

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση