Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024 09:59

Ο κόκκινος Πέτρος Κόκκαλης ως υποψήφιος ευρωβουλευτής του πράσινου ΚΟΣΜΟΥ

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

kokkalis1Σ.Δ. Ο 54χρονος Πέτρος Κόκκαλης πρέπει να είναι ο μοναδικός υποψήφιος στις επερχόμενες Ευρωεκλογές με τον οποίο έχω ανταλλάξει χειραψία και έχω πει πεντέξι φορές δυο τρεις κουβέντες στο πόδι. Πότε και που; Στο λιμάνι του Πειραιά, το 2015-16, τότε που πέρασαν από την Ελλάδα περίπου 800 χιλ. πρόσφυγες και μετανάστες. Εκείνους τους μήνες οι ευαίσθητες συλλογικότητες κι εθελοντές σε θέματα προσφύγων/μεταναστών είχαν ενεργοποιηθεί και βοήθησαν να διαμένουν για ένα διάστημα στο λιμάνι κάθε φορά γύρω στους 2.500 πρόσφυγες από Συρία και Αφγανιστάν, συνεχώς ανανεούμενοι. Εκεί ήμουν με αρκετούς άλλους συνανθρώπους μας, που σαν στρατιώτες βοηθούσαμε να είναι όσο γινόταν πιο ανεκτή η διαβίωσή τους.

 

Ανάμεσα στους πρόσφυγες τριγυρνούσε και ο Κόκκαλης, που και έβλεπε και άκουγε και συνομιλούσε μαζί τους, με πρωτεύοντα στόχο τη βοήθεια που μπορούσε να προσφέρει ο Δήμος Πειραιά, που ήταν αντιδήμαρχος και ο Ολυμπιακός, που ήταν αντιπρόεδρος. Έως ότου παραιτήθηκε και από τις δύο αυτές θέσεις και διάλεξε να πλέει στα νερά του ΣΥΡΙΖΑ, κι όπου πρόσφατα άλλαξε ρότα και είναι ένας από τους συνιδρυτές του ΚΟΣΜΟΣ

Πολλά χρόνια πριν είχα διαβάσει τη βιογραφία του παππού του Πέτρου Κόκκαλη* που έδρασε και στην περιοχή μας και του είχα βγάλει το καπέλο. Για τον πατέρα του Σωκράτη, με αυτά που είχα διαβάσει δεν έβρισκα καλά λόγια να πω. Πέρα από όλα αυτά για τον Πέτρο Κόκκαλη, ένας επιπλέον λόγος για να αναρτήσουμε μία συνέντευξή του που παραχώρησε στον Δ.Δανίκα είναι ότι τυγχάνει υποψήφιος του οικολογικού κόμματος ΚΟΣΜΟΣ. Για τις οικολογικές ιδέες, προτάσεις και δράσεις τρέφω από παλιά μία εκτίμηση που τα τελευταία χρόνια είναι στα πάνω της εξ αιτίας της συνεπούς στάσης που κρατούν στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, τον μεγαλύτερο δηλαδή κίνδυνο που αντιμετωπίζει η ζωή στη Γη.

Η συνέντευξη:  O Πέτρος Κόκκαλης στον Δανίκα: Δεν μου ταιριάζει ο Κασσελάκης, είμαι Πράσινος με κατακόκκινη ψυχή  Ο επικεφαλής του κόμματος Κόσμος μιλά για την υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές, τον ΣΥΡΙΖΑ, τον καπιταλισμό και τη βαριά οικογενειακή ιστορία.

  
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Μαΐου 2024 16:44
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση