Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024 18:51

Δυο εκ διαμέτρου αντίθετες γνώμες για το φόρεμα της Κέιτ Μπλάνσετ στις Κάννες

Επιλέγων ή Συντάκτης 

blancet1Καθώς έφτασε η Κέιτ Μπλάνσετ στο κόκκινο χαλί των Καννών τη Δευτέρα στις 20 Μαΐου για την επίσημη προβολή της βιογραφικής ταινίας «The Apprentice», η οποία αφηγείται την ιστορία του Ντόναλντ Τραμπ, η Μπλάνσετ επέλεξε να φορέσει ένα στράπλες φόρεμα, το οποίο έχει μαύρη μπροστινή όψη, ενώ το πίσω μέρος του φορέματος είναι baby pink.

Η εσωτερική φόδρα του φορέματος είναι πράσινου χρώματος και σε συνδυασμό με το κόκκινο χαλί, η ηθοποιός κρατώντας το φόρεμά της στον αέρα ώστε να δημιουργηθεί η ακολουθία χρωμάτων που συναντάται στην σημαία της Παλαιστίνης (μαύρο, κόκκινο, πράσινο, λευκό) εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τον δοκιμαζόμενο λαό της.

«Είμαι μάρτυρας» 

 Αυτή η δήλωση δεν φαντάζει εκ διαμέτρου αντίθετη με την πολιτική στάση της ηθοποιού. Τον περασμένο Νοέμβριο, εν μέσω φίμωσης των προσωπικοτήτων του Χόλυγουντ που μίλησαν κατά των φρικαλεοτήτων του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα, η Μπλάνσετ ζήτησε κατάπαυση του πυρός και υποστήριξη των προσφύγων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σ.Δ. Γενικά την Αυστραλή ηθοποιό Κέιτ Μπλάνσετ την εκτιμώ, όχι μόνο ως ηθοποιό, αλλά γενικότερα ως μία καλλιτεχνική προσωπικότητα που η στάση της σε διάφορα επίκαιρα ζητήματα διαφέρει από τις συνηθισμένες χολιγουντιανές συμπεριφορές και καταφέρνει με διάφορους τρόπους να περνάει μηνύματα σχετικά με προβλήματα που αφορούν τον πολύ τον κόσμο.

Η συγκεκριμένη είδηση με το φόρεμά της στις Κάννες κάτι μου είπε, που δεν έφτανε όμως για να την αναρτήσω στη Σταγόνα. Πολύ λίγια μου φάνηκε από άποψη δύναμης αυτή η διαμαρτυρία για όσα τραγικά συμβαίνουν στη Γάζα.   

Την Κυριακή διάβασα δύο άρθρα εκ διαμέτρου αντίθετα σχετικά με το φόρεμα της Μπλάνσετ. Το ένα, ας πούμε το προοδευτικό, της Νόρας Ράλλη, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών με τον τίτλο "Μια ελάχιστη χειρονομία, μια μεγάλη δήλωση" (  ΕΔΩ  )

Το άλλο, μία άποψη του Άρη Αλεξανδρή, δημοσιεύτηκε στην συντηρητική εφημερίδα Καθημερινή με τον τίτλο "Πολιτικά μη όντα" (  ΕΔΩ

Διαλέγεστε και διαλέγεται. Προσωπικά πιο πολύ κλίνω προς το άρθρο του Αλεξανδρή, όπου επιχειρηματολογεί όπως οι παλιοί αριστεροί που έφτιαχναν την πίστη τους μέσα από τις δυσκολίες και της αντιφάσεις της ζωής τους κι όχι όπως οι επίγονοι που αντλούν τα επιχειρήματά τους από την σαμπανιζέ κολυμβήθρα των μέσων κοινωνικής διχτύωσης. Βέβαια μπορεί και να κάνω λάθος ως προς το ποια έχει πιο καλή ουσία  που σχετίζεται με την χειραφέτησή μας, αλλά εδώ είμαστε για τους αναστοχασμούς μας. 

Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση