Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024 10:10

Πού πάει το τραγούδι σαν τραγουδηθεί, συνοδεία τριών νέων βιντεοτράγουδων

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

xidakis1Αποσπάσματα από το άρθρο του Νίκου Ξυδάκη που δημοσιεύτηκε με τον τίτλο "Που πάει το τραγούδι όταν τραγουδηθεί;".

Τα τραγούδια του 5ου Λυκείου Νίκαιας, του λεπταίσθητου Γ. Κωστογιώργη, της Νεφέλης Φασούλη και του Αντώνη Απέργη, είναι οι πυγολαμπίδες και οι φαρίσκοι, τραγούδια που καταργούν το «πουθενά» της μαζικής χαύνωσης.

Πού ήταν τα τραγούδια αυτά, που ανάβλυζαν ρυάκια μέσ’ από τις αχανείς ψηφιακές στέρνες; Ηταν εδώ.

Ηταν η ευφρόσυνη συνάντηση με τα «μικρά» έργα τέχνης, του καιρού μας! Ακουγα τα τραγούδια του Γιώργου Κωστογιώργη, άκουγα τα τραγούδια του Αντώνη Απέργη ερμηνευμένα από τη Νεφέλη Φασούλη, άκουγα τα χορικά των παιδιών του περίφημου 5ου Λυκείου Νίκαιας στην πρόσφατη παράστασή τους.

Δυο λόγια για το 5ο Λύκειο Νίκαιας. Δουλεύουν είκοσι χρόνια! Κάθε χρόνο και ένα έργο. Εχουν ανεβάσει δύσκολα έργα του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου, έχουν βραβευτεί και επαινεθεί. Φέτος ανέβασαν μια δραματουργική σύνθεση, «Μην είδατε την αγάπη μου; Καντάτα για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης», βασισμένη στο Μαουτχάουζεν του Ιάκ. Καμπανέλλη, στην Ανάκριση του Πέτερ Βάις, σε κείμενα του Πρίμο Λέβι. Χορικά και πρόζες, βίντεο και ηχογραφήματα, από το πρόσφατο παρελθόν και από το ανησυχητικό παρόν. 

Όλο το άρθρο  ΕΔΩ  

Τρία τραγούδια από τρία άλμπουμ

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΕΡΑΣΕ ΣΑΝ ΡΙΓΟΣ , μουσική Γιώργος Κουστογιώργη, στίχοι Ναπολέων Λαπαθιώτης, ερμηνεία Αργύρης Μπακιρτζής.

Ο κήπος, στίχοι, μουσική Αντώνης Απέργης, ερμηνεία Νεφέλη Φασούλη.

Κελάδισμα, μουσική και ερμηνεία Γιώργος Κουστογιώργης, στίχοι Ρήγας Γκόλφης

Και τα άλμπουμ :  Ο κήπος ( 12 βίντεο) ,  Το καλοκαίρι πέρασε σαν ρίγος (14 βίντεο) ,  ΤΑ ΑΝΑΝΘΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥ  (14 βίντεο)

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024 19:30
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση