Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024 17:18

Είναι το υπουργείο Περιβάλλοντος με τους Πειραιώτες και το περιβάλλον που ζήτησε να ανασταλεί απόφαση του ΣτΕ που έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής των έργων διαχείρισης από την μεριά της Cosco των τοξικών αποβλήτων στο λιμάνι του Πειραιά;

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

peiraias6Αλλάζουμε τον Πειραιά για όλους & όλες. Παρασκευή 17 Μαΐου το Συμβούλιο Επικρατείας έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής με την οποία ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, το Ε.Κ.Π., ο Δήμος Κερατσινίου, πολίτες και η παράταξή μας είχαν ζητήσει να σταματήσουν τα έργα των τοξικών αποβλήτων στο Λιμάνι του Πειραιά.

Την Δευτέρα 20 Μαΐου, δύο ημέρες μετά την κοινοποίηση της απόφασης αυτής του Σ.Τ.Ε., το Υπουργείο Περιβάλλοντος  με μια πρωτοφανή ενέργεια, ζήτησε να ανασταλεί η απόφαση του Σ.Τ.Ε. θέτοντας θέματα ασφαλείας της Ναυσιπλοΐας λόγω των μειωμένων βυθών. Τα σημεία δε αυτά είναι γνωστά από τα πλοία εδώ και πολλά χρόνια!!!

Η ασφάλεια της Ναυσιπλοΐας που ανακάλυψε τώρα το Υπουργείο Περιβάλλοντος θα πρέπει αφενός να εξασφαλίζεται με την προστασία του περιβάλλοντος και αφετέρου το ίδιο το Υπουργείο να θέτει τα δύο θέματα αυτά στο επίκεντρο της προσοχής του. 

Οι εργασίες της εκβάθυνσης των βυθών μπορούν και πρέπει να γίνονται με βάση την ευρωπαϊκή και την εθνική νομοθεσία με συγκεκριμένες αδειοδοτήσεις και με διαφάνεια όχι αυθαίρετα και εν κρυπτώ.

Εάν πιστεύει μια επιχειρηματική ελίτ ότι θα έχει λευκή εξουσιοδότηση για να κάνει ό,τι θέλει με τις πλάτες κυβερνητικών παραγόντων, εμείς δηλώνουμε ότι από την πλευρά μας θα ασκούμε συστηματικό έλεγχο, χωρίς εκπτώσεις, θα υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο συμφέρον, το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών όσες φορές κι αν βρεθούμε απέναντι σ΄ ένα σκληρό σύστημα συμφερόντων.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024 17:43
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση