Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024 10:26

O πρώτος γάμος ομοφύλων από τον δήμο Πειραιά στις 25 Μαΐου

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

peiraias5Ο πρώτος πολιτικός γάμος μεταξύ δύο γυναικών θα τελεστεί στον Δήμο Πειραιά που γίνεται έτσι ο επόμενος Δήμος της χώρας στον οποίο θα τελεστεί πολιτικός γάμος ομοφυλόφιλων.

Όπως αναφέρει το piraeuspress.gr, ο γάμος θα τελεστεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά στις 25 Μαΐου, όχι από τον Δήμαρχο Πειραιά, αλλά από Αντιδήμαρχο της πόλης.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το τοπικό Μέσο, η επιλογή Αντιδημάρχου που θα τελέσει τον πρώτο γάμο ομοφυλόφιλων στον Πειραιά δεν ήταν εύκολη υπόθεση για τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των Αντιδημάρχων Πειραιά αρνήθηκε να τον τελέσει για λόγους πεποιθήσεων.

Τελικά, τον πολιτικό γάμο θα τελέσει ο Αντιδήμαρχος Πειραιά και τ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης. 

Όπως αναφέρει το piraeuspress.gr την ημέρα της τέλεσης του πολιτικού γάμου του ομόφυλου ζευγαριού αναμένονται κινητοποιήσεις ορθόδοξων οργανώσεων, έξω από την Πινακοθήκη.

athensvoice.gr

Σ.Δ Στην Αθήνα τον πρώτο γάμο ομοφύλων τον τέλεσε ο δήμαρχος Αθηναίων. Το ίδιο συνέβη και στους περισσότερους δήμους της χώρας όπου έχει τελεστεί γάμος ομοφύλων. Στον Πειραιά όμως έχοντας ο Δημάρχος απέναντί του τον Μητροπολίτη Σεραφείμ όποιος τολμήσει να τελέσει τέτοιο γάμο είναι πολύ πιθανόν ότι θα δυσκολευτεί να ξαναεκλεγεί.

Συνολικά τώρα στην Ελλάδα, από την ψήφιση του σχετικού νόμου στις 15 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα, έχουν τελεστεί 44 γάμοι μεταξύ ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, με την πλειονότητα (30) να αφορά ζευγάρια ανδρών και τους 14 ζευγάρια γυναικών.

«Είναι δικαίωμα της κοινωνίας μας να εξελίσσεται και καθήκον μας να αγκαλιάζουμε τη διαφορετικότητα, να υπερασπιζόμαστε την ισότητα και να γιορτάζουμε την αγάπη σε όλες τις μορφές της. Είναι ευθύνη μας να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι πολίτες της Αθήνας και της Ελλάδας θα πρέπει να ζουν και να αγαπούν όπως εκείνοι επιλέγουν, με αξιοπρέπεια και σεβασμό» τονίζει εμφατικά ο δήμαρχος Αθηναίων Χ.Δούκας. Με την άποψή του, άλλωστε, φαίνεται πως συντάσσεται πλέον σημαντικό μέρος της κοινωνίας. Σύμφωνα με πρόσφατη πανελλαδική έρευνα της διαΝΕΟσις («Τι πιστεύουν οι Ελληνες», 2024) που διεξήχθη από τη Metron Analysis σε δείγμα 1.102 ατόμων (σε άτομα ηλικίας 17 ετών και άνω), η ελληνική κοινωνία δείχνει να είναι ανοιχτή πια και να επιδοκιμάζει την καθολική ισότητα στον γάμο. Ετσι, στην ερώτηση «Συμφωνείτε με το να επιτρέπονται οι γάμοι μεταξύ των ομόφυλων ζευγαριών», το 60% των ερωτηθέντων απαντά θετικά, καθώς στην ίδια ακριβώς ερώτηση τον Φεβρουάριο του 2022 θετικά διακείμενο εμφανιζόταν το 51,7% των Ελλήνων. Αντίστοιχα, στο ίδιο ερώτημα τον Απρίλιο του 2015 μόλις το 36,3% των ερωτηθέντων είχε απαντήσει καταφατικά.

Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση