Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024 10:56

8 δήμαρχοι και ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ ζητούν από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Κικίλια να πάρει μέτρα για την πυροπροστασία και του όρους Αιγάλεω

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

egaleo1Με κοινή τους επιστολή προς τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Β. Κικίλια και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο, οι 9 παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όχι μόνο εξέφρασαν τη δυσφορία τους για την υποχρηματοδότηση των αναγκαίων μέτρων προστασίας του όρους Αιγάλεω, αλλά με έναν έμμεσο πλην σαφή τρόπο υπέδειξαν στους υπουργούς και την ευθύνη τους γι’  αυτήν την χωροταξική «διάκριση» εις βάρος του βουνού.

Την επιστολή την υπέγραψαν οι δήμαρχοι που οι δήμοι τους γειτνιάζουν με το βουνό και είναι 

της Αγίας Βαρβάρας  Λάμπρος Μίχος,  της Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη Κωνσταντίνος  Μαραγκάκης, του Αιγάλεω, Λάμπρος Σκλαβούνος, του Πειραιά Ιωάννης Π. Μώραλης, του Κερατσινίου Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος , του Περάματος Ιωάννης Λαγουδάκος, του Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς και του Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, καθώς και ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ (Περιφερειακός Σύνδεσμος Δήμων Αθηνών και Πειραιά) Γρηγόρης Γουρδομιχάλης.

Οι υπογράφοντες που εκπροσωπούν μία γεωγραφική ενότητα την οποία κατοικούν περισσότεροι από 700.000 πολίτες, επισημαίνουν την ολοφάνερη δυσμενή διάκριση που γίνεται ως προς την προστασία του όρους Αιγάλεω και ζητούν τη λήψη διορθωτικών μέτρων, τόσο με την διοργάνωση αντίστοιχής σύσκεψης με εκείνες των άλλων βουνών του Λεκανοπεδίου με πρωτοβουλία του Β. Κικίλια όσο και με την αύξηση της χρηματοδότησης δράσεων πυροπροστασίας του όρους Αιγάλεω, προς τον ΠΕΣΥΔΑΠ,

-         «Η περιοχή μας και οι άνθρωποι της, βιώνουμε καθημερινά την χρόνια εγκατάλειψη από την κεντρική διοίκηση, την έλλειψη υποδομών και την υποβάθμιση που αυτές συνεπάγονται.

Η ύπαρξη, προστασία και αναβάθμιση του όρους Αιγάλεω είναι απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρχει προοπτική ανάπτυξης και βελτίωση του περιβάλλοντος», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή που έφτασε στα γραφεία των υπουργών και του πρωθυπουργού.

Οι 8 δήμαρχοι και ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ εκδήλωσαν την ενόχλησή τους και τη διαμαρτυρία τους για τον άνισο τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το όρος Αιγάλεω, και κατ’ επέκταση την υποβαθμισμένη δυτική περιοχή του Λεκανοπεδίου, σε σχέση με τους υπόλοιπους ορεινούς όγκους της Αττικής.

Η αντίδραση αυτή πυροδοτήθηκε από δύο αλληλένδετα μεταξύ τους γεγονότα, που δεν ήταν δυνατόν να περάσουν απαρατήρητα εν όψει και της νέας αντιπυρικής περιόδου, για ένα καλοκαίρι που προδιαγράφεται δύσκολο και επικίνδυνο για τα εναπομείναντα δάση της Αττικής…

Ενώ το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας έχει συγκαλέσει έως τώρα αλλεπάλληλες  ειδικές συσκέψεις με φορείς της αυτοδιοίκησης για την πυροπροστασία τόσο του Υμηττού, της Πάρνηθας και της Πεντέλης, το όρος Αιγάλεω… έχει εξαιρεθεί έως τώρα από τους σχεδιασμούς του ίδιου υπουργείου.

Επιπλέον, ενδεικτικό των κυβερνητικών διακρίσεων σε βάρος της δυτικής περιοχής είναι το γεγονός της εμφανώς μικρότερης κρατικής επιχορήγησης που τα δύο υπουργεία  διέθεσαν για την πυροπροστασία του όρους Αιγάλεω, σε σχέση με τα ποσά που δόθηκαν  για τα υπόλοιπα βουνά του Λεκανοπεδίου.

Πηγή:koinoniki.gr/

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση