Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 19:41

Γιατροί λεβεντιά απέναντι στην κρατική αναλγησία

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σ.Δ. Στ'αλήθεια θα'θελα να ακούσω/μάθω περιπτώσεις που την ίδια ιατρική λεβεντιά την δείχνουν και για τα "φακελλάκια", αυτή την μάστιγα όπου μπορεί να τύχει ιατρικής περίθαλψης όποιος έχει λεφτά. Αν δε για την αντιμετώπισή της ενεργοποιηθεί και η όποια κυβέρνηση, τότε ένα είναι το βέβαιο, κάνουμε σαν κοινωνία ένα βήμα προς το καλύτερο στο θέμα της υγείας.

Ντάνι Βέργου. Μπλόκο σε απογευματινό, επί πληρωμή χειρουργείο, που είχε προγραμματιστεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για επείγον περιστατικό καρκίνου του παγκρέατος έβαλαν οι νοσοκομειακοί γιατροί, απαιτώντας να γίνει δωρεάν το πρωί, όπως κι έγινε, και μάλιστα μία μέρα νωρίτερα!ets4

Οι υγειονομικοί απαντούν καθημερινά αγωνιστικά από κάθε άκρη της χώρας στην κυβέρνηση για τα πολυδιαφημισμένα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία, υποστηρίζοντας τους αρρώστους τους που κι αυτοί έχουν γυρίσει επιδεικτικά την πλάτη στους σχεδιασμούς της Ν.Δ., καθώς ούτε έχουν ούτε θέλουν να τα πληρώσουν.

«Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Θα μπλοκάρουμε τα απογευματινά χειρουργεία στην πράξη!» υπόσχεται η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών Ηπείρου-Λευκάδας, που ανέδειξε το θέμα και κατάφερε να μη βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη ο ογκολογικός ασθενής για το απαραίτητο για την υγεία του χειρουργείο. «Δεν θεσμοθετήθηκαν για να μειωθούν οι λίστες», εξηγούν, «θεσμοθετήθηκαν για να γίνουν τα νοσοκομεία επιχειρήσεις με τιμοκατάλογο κοστολόγησης της ζωής και του ανθρώπινου πόνου». 

Καταγγελία

Το απογευματινό επί πληρωμή χειρουργείο σε ασθενή με καρκίνο παγκρέατος είχε προγραμματιστεί για σήμερα, Παρασκευή. Η ΔΗΠΑΚ γιατρών στο νοσοκομείο (ΑΣΥ ΠΓΝΙ) κυκλοφόρησε από την Παρασκευή 19 Απριλίου ανακοίνωση-καταγγελία και καλούσε όλους, διοικητή, διευθυντή χειρουργικής, την υφυπουργό της Ν.Δ. κυρία Κεφάλα που είχε επισκεφθεί «στη ζούλα» το νοσοκομείο, να πάρουν θέση και να μεταφέρουν το χειρουργείο χωρίς πληρωμή σε πρωινό ωράριο, ως έκτακτο. Στη συνέχεια η Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηπείρου (ΕΙΝΗ), με πρωτοβουλία της ΔΗΠΑΚ, έστειλε αντίστοιχο αίτημα προς τον διοικητή του νοσοκομείου στο οποίο ζητούσε να μπει το χειρουργείο ως έκτακτο στο πρωινό ωράριο.

«Κάτω από την πίεση των αντιδράσεων η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων υπαναχώρησε την Τετάρτη και ανακοίνωσε ότι ο ογκολογικός ασθενής θα χειρουργηθεί κανονικά ως έκτακτο πρωινό χειρουργείο την Πέμπτη (σ.σ. χθες), μία μέρα νωρίτερα από τους αρχικούς σχεδιασμούς της για απογευματινό επί πληρωμή χειρουργείο», λέει μιλώντας στην «Εφ.Συν.» ο Μπάμπης Παππάς, πρόεδρος της ΕΙΝΗ. «Αυτός είναι ο δρόμος! Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αποκαλύπτονται όλα τα αίσχη που παράγει η πολιτική τους. Χρειάζεται από όλους μας να έχουμε αυτιά ανοικτά για αντίστοιχες πληροφορίες σε κάθε νοσοκομείο. Θα μπλοκάρουμε τα απογευματινά χειρουργεία στην πράξη! Είμαστε σε επιφυλακή, για όλα!», τονίζει.

Πηγή: efsyn.gr/ygeia

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024 11:03

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση