Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024 19:50

Avaaz: Μεγάλη νίκη για το κλίμα - ας την κάνουμε να μετρήσει!

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
avaaz2Φίλες και φίλοι στην Ελλάδα,
Μια ομάδα γενναίων ηλικιωμένων Ελβετίδων μόλις είχαν μια κρίσιμη νίκη για το κλίμα στο ανώτατο δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ευρώπης!

Χάρη στο θάρρος τους, η ελβετική κυβέρνηση είναι πλέον νομικά υποχρεωμένη να αναλάβει επείγουσα δράση για το κλίμα, μεταξύ άλλων μειώνοντας τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Kαι τώρα έχουμε ένα δικαστικό προηγούμενο για το πώς να μηνύσει κανείς με επιτυχία οποιαδήποτε ευρωπαϊκή κυβέρνηση για κλιματική αδράνεια.
 
Την ίδια ημέρα που κέρδισαν αυτές οι γενναίες γυναίκες, έξι παιδιά απ’ την Πορτογαλία που μήνυσαν 32 ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για κλιματική δικαιοσύνη δυστυχώς έχασαν στο δικαστήριο. Αλλά δεν τα παρατάμε!

Αυτή είναι μια κρίσιμη στιγμή να τραβήξουμε τη δημόσια προσοχή ενώνοντας τις δυνάμεις μας και να φωνάξουμε στις κυβερνήσεις της ΕΕ ότι θα τρέχουν πάλι στα δικαστήρια αν δεν μειώσουν επειγόντως τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Μπορείς να αφιερώσεις 5 λεπτά για να βοηθήσεις να εντείνουμε την πίεση, λέγοντας στην ελληνική κυβέρνηση ότι θα συνεχίσουμε να μηνύουμε για να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας μέχρι να αναλάβουν επείγουσα δράση για το κλίμα;Κυριάκος Μητσοτάκης 
Πρωθυπουργός της Ελλάδας
 
Δες παρακάτω κάποιες ιδέες για το τι μπορείς να γράψεις στο μήνυμά σου:
Να θυμάσαι ότι τα ευγενικά και προσωπικά μηνύματα έχουν μακράν τα καλύτερα αποτελέσματα.
  • Η υπόθεση των ηλικιωμένων Ελβετίδων μας έδειξε τον τρόπο να μηνύουμε κυβερνήσεις παντού για την έλλειψη κλιματικής δράσης. Θα τον χρησιμοποιήσουμε για να νικήσουμε! 
  • Επενδύστε τώρα στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και καταργώντας σταδιακά τα ορυκτά καύσιμα.
  • Οι ζωές και το μέλλον μας εξαρτώνται απ’ τις πράξεις σας.
  • Κατά τη διάρκεια της υπόθεσης Αγκοστίνο, οι δικηγόροι της ελληνικής κυβέρνησης υποστήριξαν ότι «οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, όπως έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να επηρεάζουν άμεσα την ανθρώπινη ζωή ή την ανθρώπινη υγεία».
  • Σταματήστε να αυξάνετε τις υποδομές ορυκτών καυσίμων! Τα σχέδια για γεωτρήσεις πετρελαίου και τη δημιουργία νέων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο αποτελούν κλιματική καταστροφή.
Αυτή είναι η στιγμή όπου η συμμετοχή των πολιτών μπορεί να κάνει τη διαφορά κι όπου ο ακτιβισμός έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Όσο περισσότεροι άνθρωποι μιλάμε γι' αυτό, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να αναλάβουν δράση οι κυβερνήσεις, μεταξύ των οποίων κι η δική μας. 
Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα,

Laura, Ruth, Alice, Liliana, Nell, Κατερίνα κι όλη η ομάδα του Avaaz
 
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Απριλίου 2024 04:19
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση