Παρασκευή, 05 Απριλίου 2024 21:22

Ανοικτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά: Ανοικτή γενική συνέλευση με ποικίλα θέματα στις 7 Απριλίου

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

metanastes1

Σ.Δ. Το ανοιχτό σχολείο μεταναστών λειτουργεί από το 2005 στο χώρο του 14ου Γυμνάσιου Πειραιά παράγοντας σημαντικό έργο.

Αγαπητά μέλη του Συλλόγου, 

Την Κυριακή 7 Απριλίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων δίπλα από τη Γραμματεία, στις 15:30 θα πραγματοποιηθεί η ΑΓΣ του ΑΣΜΠ του τρέχοντος μηνός. 
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης όπως αυτά προέκυψαν είναι τα ακόλουθα :
Η ημερήσια εκδρομή μας στις 28 Απριλίου με προορισμό τη Στενή Ευβοίας και την Αγία Κυριακή. Αρχικά είχε προγραμματιστεί για 14/4 αλλά λόγω του ότι τη συγκεκριμένη μέρα θα διεξαχθούν οι εξετάσεις Ιθαγένειας θεωρήσαμε σκόπιμο να μετατεθεί η ημερομηνία προκειμένου να μπορέσουν να συμμετάσχουν και οι μαθητές του αντίστοιχου τμήματος. 
 Η διεύρυνση/ανασύσταση της Ομάδας Συνηγορίας με απεύθυνση σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές της Σχολική μας Κοινότητας που θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε αυτή, σε μια προσπάθεια χάραξης πολιτικής από τους ίδιους και την αυτοεκπροσώπησή τους. Η συγκεκριμένη ομάδα με συντονιστή τον Γιώργο Στεφανόπουλο μετά από την εξαιρετική της παρουσία στην ημερίδα που διοργανώθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με αντίστοιχες ομάδες από την Ιταλία, την Ισπανία και τη Βουλγαρία δέχτηκε πρόσκληση απο το ΣΕΜΠ Πειραιά ώστε να συμμετάσχει μόνιμα στις Συνεδριάσεις του Συμβουλίου. 
 
Η πρώτη δράση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΑΣΜΠ με συντονιστή τον Mudassar Iqbal σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά όπως διαμορφώθηκε μετά από την πρώτη επίσκεψή του Συλλόγου στο Σχολείο μας σε μια πρώτη προσπάθεια συγκέντρωσης και "ταυτοποίησης" των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και μαθήτριες σε σχέση με τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα.
 
Η παρουσία/συμμετοχή του ΑΣΜΠ στο μονοήμερο Φεστιβάλ του Δίκτυου των Αλληλέγγυων Σχολείων στις 20 Απριλίου [ Παιδεία χωρίς Προνόμια - Μάθηση χωρίς Διακρίσεις ] και η θεματική ενότητα που έχουμε αναλάβει να αναπτύξουμε πάνω σε θέματα που αφορούν το μεταναστευτικό πληθυσμό με βασικούς ομιλητές/τριες τους μαθητές και τις μαθήτριές μας.
 
Η πρόταση συνεργασίας από την Ιnter Alia (Outcast Europe) μετά απο την πολύ πετυχημένη δράση συλλογής αντικειμένων (Μνήμες Εκτοπισμού και Φυγής) που πραγματοποιήθηκε στο χώρο μας, σε έναν κύκλο συναντήσεων/συζητήσεων με τους μαθητές και μαθήτριες του ΑΣΜΠ που θα αφορά τα κοινωνικά στερεότυπα, τον τρόπο που αυτά αναπαράγονται και πως αυτά μας " διαμορφώνουν".
 
Το χρονοδιάγραμμα της επίσκεψής μας στη Μαδρίτη μετά από πρόσκληση που δεχθήκαμε απο τα τρία Αλληλέγγυα Σχολεία που υποδεχθήκαμε στο σχολείο μας εστιάζοντας σε τρέχοντα θέματα  μεταναστευτικής Πολιτικής των δύο χωρών, τους Κινηματικούς χώρους και τα Κοινά. Για την παρουσίαση του εκπαιδευτικού έργου του ΑΣΜΠ, ο διαμεσολαβητής και συνεθελοντής μας Θοδωρής Προδρομίδης έχει αναλάβει τη βιντεοσκόπιση και το μοντάζ μιας σειράς μίνι συνεντεύξεων αυτή την Κυριακή 7 Μαρτίου όσο και στη μονοήμερη εκδρομή μας στις 28 Απριλίου. 
 
Οποιοδήποτε άλλο θέμα προταθεί και μας γνωστοποιηθεί έως και το Σάββατο 6 Απριλίου μέσω e -mail στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   από τα μέλη του Συλλόγου. 
 
Καλη δύναμη και καλή συνέχεια σε όλες και όλους ! 
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 07 Απριλίου 2024 10:35

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση