Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 11:13

Avaaz: Υπόγραψε την επιστολή προς τον πρόεδρο Μπάιντεν για κατάπαυση πυρός στη Γάζα τώρα

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
gaza16Ο Νετανιάχου εγκλώβισε 1,4 εκατομμύρια Παλαιστίνιους στη Ράφα και τώρα υπέγραψε εντολή για εισβολή. Έχει ήδη διαπιστωθεί ότι είναι πιθανό να διαπράττει πράξεις γενοκτονίας, αλλά αυτή η εισβολή μπορεί να είναι ό,τι χειρότερο θα έχει διαπράξει το Ισραήλ από τότε που ξεκίνησε τη βάναυση επίθεσή του στη Γάζα τον Οκτώβρη. Δεν πρέπει να το αφήσουμε να συμβεί. Ο στρατός του Ισραήλ βασίζεται αποκλειστικά στην υποστήριξη των ΗΠΑ, γι’ αυτό ο Μπάιντεν μπορεί να εμποδίσει την εισβολή με ένα μόνο τηλεφώνημα και να σταματήσει να στέλνει πυρομαχικά στο Ισραήλ.

Απαίτησε να αναλάβει τώρα δράση, πριν να είναι πολύ αργά:


ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ
Φίλες, φίλοι
Ο κόσμος παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα καθώς το Ισραήλ ετοιμάζεται για μια μαζική χερσαία επιχείρηση στη Ράφα, το τελευταίο καταφύγιο στη Γάζα όπου είναι μαζεμένοι πάνω από 1 εκατομμύριο άμαχοι. Χιλιάδες ακόμα παιδιά μπορεί να σκοτωθούν απ’ τα πυρά, μην έχοντας τρόπο διαφυγής. Η διεθνής πίεση για κατάπαυση του πυρός δυναμώνει, ωστόσο δεν είναι αρκετή. Υπόγραψε την επείγουσα έκκληση για ειρήνη στον πρόεδρο Μπάιντεν για να απαιτήσουμε να βάλει τέλος σ’ αυτόν τον παραλογισμό, πριν να είναι πολύ αργά.

Προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάιντεν,

Με ένα και μόνο τηλεφώνημα, θα μπορούσατε να σταματήσετε την εισβολή του Ισραήλ στη Ράφα και την αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ.


Μπορείτε να μείνετε στην ιστορία είτε ως ο πρόεδρος που στάθηκε με τη δικαιοσύνη και σταμάτησε μια γενοκτονία στη Γάζα, είτε ως αμέτοχος που όχι μόνο άφησε τη γενοκτονία να συμβεί, αλλά τη χρηματοδότησε κιόλας.

Ως πολίτες απ’ όλο τον κόσμο ζητάμε άμεση κατάπαυση του πυρός και τερματισμό του αποκλεισμού στη Γάζα.

Σταματήστε να σπέρνετε τον θάνατο σε αθώους ανθρώπους.

Κατάπαυση του πυρός ΤΩΡΑ!

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ
Στη Γάζα ζουν πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι, και σχεδόν το 50% είναι παιδιά κάτω των 18 ετών. Ο αποκλεισμός τούς έχει αφήσει χωρίς νερό, τρόφιμα ή καύσιμα. Αυτό είναι παράνομο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Στα νοσοκομεία χειρουργούνται τραυματισμένοι άμαχοι χωρίς αναισθησία. Φαντάσου πως θα ουρλιάζουν τα παιδιά χωρίς παυσίπονα.

Αυτή δεν είναι μια στοχευμένη επίθεση κατά της Χαμάς. Είναι η συλλογική τιμωρία ενός ολόκληρου λαού.

Ορισμένες κυβερνήσεις, όπως των ΗΠΑ, έδωσαν στον Νετανιάχου το πράσινο φως να ξεκινήσει πόλεμο, με αποτέλεσμα οι βόμβες να ηχούν δυνατότερα απ’ τις φωνές για ειρήνη. Αλλά αυτό μπορούμε να το αλλάξουμε αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας κι απαιτήσουμε μια ηγεσία που θα φέρει ασφάλεια και δικαιοσύνη και στις δύο πλευρές.

Λάβε μέρος στη μαζική έκκληση για να μπει ΤΕΛΟΣ σ’ αυτή την παράνοια πριν να είναι πολύ αργά. Ένωσε τη φωνή σου και το Avaaz θα δημοσιεύσει το μήνυμά μας σε μέσα ενημέρωσης σ’ όλο τον κόσμο και θα το παραδώσει απευθείας στους ηγέτες.
Δεν υπάρχει λευτεριά για καμιά και κανέναν μας όταν επιτρέπουμε τέτοια βία σε αθώους ανθρώπους, κι έχουμε σημαντικό ρόλο να παίξουμε για να σταματήσει όλο αυτό. Είναι στο χέρι μας να επιλέξουμε να σταθούμε με τη δικαιοσύνη αντί με την εκδίκηση. Τη ζωή αντί για τον θάνατο. Την ειρήνη αντί για τον πόλεμο. Βοήθησε να φέρουμε ξανά τη λογική στον κόσμο, μαζί!

Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα,

Gordon, Antonia, Mo, Κατερίνα κι όλη η ομάδα του Avaaz
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 11:28
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση