Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024 18:30

Η ενοχοποίηση του πλούσιου στήθους και το woke* κίνημα

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

olafaq3Νίκος Παγουλάτος.  Γιατί κανείς πλέον δεν μπορεί να θαυμάσει "φωναχτά" ένα γυναικείο στήθος σαν της Sydney Sweeney; Ποιος ευθύνεται που δεν μπορούμε να σχολιάσουμε δήμοσια, και απενεχοποιημένα, τα γυναικεία κάλλη και την ομορφιά;

Όταν το «άκοπο διαμάντι» της Julia Fox έκανε την εμφάνισή του στην ταινία “Uncut Gems” των Josh και Benny Safdie, όλα τα διεθνή Μέσα, μεταξύ των οποίων το Rolling Stone και οι New York Times, ξεκίνησαν να ασχολούνται με το νέο it girl της Νέας Υόρκης. Ανάμεσά τους και εγώ, όταν τότε έγραψα ένα σχετικό ενθουσιώδες άρθρο στο Playboy Greece, αλλά και ένα μεταγενέστερο στο Olafaq που μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Η Julia Fox, που τότε έκανε τα πρώτα της -εκκωφαντικά- βήματα στον κινηματογράφο, δεν ξεχώρισε απαραίτητα για τις ερμηνευτικές της ικανότητες, που μόνο αδιάφορες δεν ήταν, αλλά κυρίως για την ιδιοσυγκρασιακή προσέγγιση του ρόλου της στην ταινία. Η Julia De Fiore που είδαμε στο “Uncut Gems”, ουσιαστικά ήταν η Julia Fox μέσα από ένα άλλο πρίσμα. Και μέσα από το καλειδοσκόπιο είδαμε επίσης το σώμα της, μείναμε άφωνοι με τις καμπύλες της που θα μπορούσαν να είναι το πιο θαυμαστό γλυπτό των τελευταίων δεκαετιών, παρασυρθήκαμε σε ηδονιστικά μονοπάτια με το βλέμμα της και το περπάτημά της, τον τρόπο που τα οπίσθιά της είχαν ανεξαρτητοποιηθεί από το υπόλοιπο κορμί, με το στήθος της που φάνταζε να είναι η πιο ελκυστική περιοχή για να πειραματιστείς και το ανδρικό κοινό πάλλονταν στους ρυθμούς που επέβαλλε η ίδια.

Πατώντας  ΕΔΩ  θα εμφανιστεί ολόκληρο το άρθρο. 

*Βικιπαίδεια: Woke είναι ένα αγγλικό επίθετο  που σημαίνει «επαγρύπνηση εναντίον φυλετικών προκαταλήψεων και διακρίσεων» . Πλέον, ο όρος φέρεται να έχει αρνητική χροιά στον δυτικό κόσμο , ενώ η κουλτούρα που προωθείται γύρω από την συγκεκριμένη πολιτική, κατηγορείται ως υπερβολική και πολλές φορές παραβιαστική ως προς την ελευθερία του λόγου . Επίσης, η woke κουλτούρα κατηγορείται ότι έχει χρησιμοποιηθεί από το σύστημα, με σκοπό να προωθήσει νεοφιλελεύθερες πολιτικές, καμουφλαρισμένες με πολιτικές δικαιωματισμών και προώθησης διάφορων κοινωνικών ομάδων (όπως ΛΟΑΤΚΙ+ , φεμινίστριες, ακτιβιστές του BLM  κ.α.) .

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024 18:45

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση