Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024 18:45

Η ψηφιοποιημένη εργασία "Δημοτικό Πάρκο Λιπασμάτων Δραπετσώνας" απέσπασε ένα από τα 6 βραβεία που δόθηκαν σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
dimker25
Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας και το Πάρκο Λιπασμάτων απέσπασε 1 από τα συνολικά 6 βραβεία που δόθηκαν σε φορείς  τοπικής αυτοδιοίκησης (3 Περιφέρειες και 3 Δήμοι) στο 5ο πανελλήνιο συνέδριο ψηφιοποίησης πολιτιστικής κληρονομιάς ως μια καλή πρακτική φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα.
Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας εκπροσωπήθηκε στο συνέδριο με την εργασία "Δημοτικό Πάρκο Λιπασμάτων Δραπετσώνας: Η ανάδειξη των διατηρητέων κτιρίων και η αξιοποίηση του παράκτιου μετώπου της παλιάς βιομηχανίας από την τοπική αυτοδιοίκηση".
Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Τσίγγερης παρουσίασε την εργασία και τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε στο Πάρκο Λιπασμάτων με το πρόγραμμα Γόνιμο Έδαφος από το 2021 έως σήμερα. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν η δημόσια διαβούλευση για την επόμενη μέρα του Πάρκου που έγινε το 2021, τα αποτελέσματα της και πώς, με την χρήση ψηφιακών μέσων και νέων τεχνολογιών, δημιουργήθηκε, μέσω της πλατφόρμας www.lipasmatapark.gr
 
, μια «ζωντανή» παρουσίαση της ιστορίας του παλιού εργοστασίου και των ανθρώπων που δούλεψαν και έζησαν στην περιοχή.
Συνολικά στο συνέδριο παρουσιάστηκαν 150 επιλεγμένες εργασίες ενώ προσκλήθηκαν ως Key Note Speakers σημαντικοί επιστήμονες στο χώρο της ψηφιοποίησης και της διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς. Ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας με την εργασία του, συμμετείχε στη θεματική ενότητα 7: «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Πολιτιστική Κληρονομιά – Μνημεία σε κίνδυνο».
Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την παρουσίαση εδώ: https://youtu.be/1VOpV6UTuF0
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2024 11:14
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση