Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2024 07:09

ΖΑΡΙ, το τραγούδι με την Μαρίνα Σάττι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision + ένα σταγονίσιο σχόλιο

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

sati2Δυο φορές το άκουσα και επί του παρόντος δεν μου βγαίνει να το ξανακούσω. Κι αυτό, διότι, κατ'εμέ, δεν κούμπωσε το βίντεο με το τραγούδι, το δεύτερο, διότι, το βίντεο και πολύ μπουκωμένο το βρήκα και γιατί οι χιλιάδες φωτογραφίες του πολύ λίγο αντιπροσωπεύουν την χώρα ( που παίζει κι όλας να μην έχει ταυτότητα στη φάση αυτή, αλλά ούτε και να βρίσκεται σε μια πορεία συγκρότησης κάποιας δικής της εσωτερικής κι έτσι να στρουθοκαμηλίζει ασύστολα) και γιατί από όλες σχεδόν τις φωτό καμία ποιητικότητα δεν εισέπραξα). Και τρίτο και το πιο σημαντικό, το τραγούδι ελάχιστα με έπιασε. Στίχοι σχεδόν εφηβικοί με μόνο θετικό ότι είναι στα ελληνικά, και τα περάσματα από το ένα μουσικό είδος στο άλλο ήταν καρφωτά, δίχως εσωτερική συνοχή. Τι εύχομαι;

Τα υπόλοιπα τραγούδια να μην είναι καλύτερα και ομορφότερα από το ΖΑΡΙ, εννοείται με τα κριτήρια αυτού του διαγωνισμού, που ναι μεν είναι ρευστά, αλλά έναν κύριο άξονα πάντα τον έχει.

Με λίγα λόγια, πρόκειται για ένα επιφανειακό τραγούδι, που κυριαρχούν τα κλισέ. Μου φάνηκε σαν η ματιά ενός τουρίστα. Η αλήθεια είναι ότι μια στεναχώρια την πήρα γιατί έχω σχηματίσει μια καλή γνώμη για την Σάττι και ήλπιζα ότι θα ικανοποιούσε τις προσδοκίες μου. Πειράζει βεβαίως αλλά και δεν πειράζει, μιας και πιστεύω θα τα καταφέρει τις επόμενες φορές να βρεθεί στο ύψος της, εκεί όπου όλα θα'ναι ομορφότερα αγαπητή Μαρίνα Σάττι. Και να προσθέσω ότι το ΖΑΡΙ, αν ήμουν ανάμεσα στα 30 και 40 είναι πολύ πιθανόν, μιας και θα είχα φτιαχτεί από άλλες μουσικές και περιρρέουσες, να το εύρισκα εξαιρετικό.

Να σημειώσουμε επίσης ότι τα γραφεία στοιχημάτων δίνουν το ΖΑΡΙ στην 14η θέση και στις πέντε πρώτες θέσεις τις Κροατία, Ουκρανία, Ιταλία, Ελβετία και Ολλανδία.

Κλείνω, υπενθυμίζοντας, προπάντων στον εαυτό μου, ότι στην τελική όλες αυτές οι γνώμες για τα καλλιτεχνικά κατά βάθος είναι γούστα είναι, που φτιάχτηκαν μεν από αυτό που γινόμασταν μέσα στα χρόνια αλλά ερήμην μας και πάνω σ'αυτά πατάνε οι όποιες γνώμες μας. Και λέω αυτό για τα γούστα γιατί μου φαίνεται ότι είναι καλύτερο και για μας και για τους άλλους να μην γινόμαστε απόλυτοι σε τέτοια θέματα. 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 16:25
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση