Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2024 17:46

Το βίντεο της τοποθέτησης του Δημάρχου Χρ.Βρεττάκου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής + ένα σταγονίσιο σχόλιο

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
dimker23Tο Περιφερειακό Συμβούλιο να ακούσει τις ανάγκες της πόλης
Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος αφού καλωσόρισε τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, επισήμανε: «Σε επίπεδο συμβολισμού θεωρώ πολύ σημαντικό να γίνονται αυτού του είδους οι συνεδριάσεις, γιατί το Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να έχει από πρώτο χέρι άποψη για το τι συμβαίνει στις γειτονιές μας. Για να είναι όμως ταυτόχρονα και αποτελεσματική θα πρέπει το Περιφερειακό Συμβούλιο να ακούει τις τοπικές κοινωνίες, να  υιοθετεί τις προτεραιότητες τους, να διεκδικεί από την Κεντρική Διοίκηση τους πόρους και τις πολιτικές που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε πιο ανθρώπινες τις πόλεις μας.
 Το Κερατσίνι και Δραπετσώνα για δεκαετίες αντιμετωπίστηκαν από την Κεντρική Διοίκηση ως η πίσω αυλή της Αττικής. Παρά τις διαφορές τους, κυβερνήσεις και νομαρχιακές και περιφερειακές αρχές θεωρούσαν εκ του αποτελέσματος των πολιτικών τους ότι σε αυτές τις γειτονιές κατοικούσαν άνθρωποι β΄ κατηγορίας. Εργοστάσια, σκουπίδια, λύματα. Ένα λιμάνι που δεν σεβάστηκε ποτέ τις ανάγκες της πόλης. Ταυτόχρονα οι γειτονιές μας έμειναν πίσω από σχεδιασμούς που θα μπορούσαν να τις αλλάξουν. ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ ΠΟΤΕ. Υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις σε έργα υποδομής.»
 
Το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο θα κριθεί από το πώς θα σταθεί απέναντι στις ανάγκες της πόλης και τα θέλω των κατοίκων της.
 
Πατώντας  ΕΔΩ  θα εμφανιστεί το 13' βίντεο με την ομιλία του δημάρχου στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής που διεξείχθη στις 1.3 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη 
 
Σ.Δ. Σε γενικές γραμμές βρήκαμε αρκετά καλή την τοποθέτηση του δημάρχου.
Τονίζουμε δύο σημεία που πιο πολύ από κάποια άλλα μας έβαλαν σε σκέψεις: 
 
1ο) Αυτό που φάνηκε ολοκάθαρα είναι ότι η θέση της Δημ.Αρχής σε σχέση με τα σκουπίδια άλλαξε, δίχως όμως να μας κάνει κοινωνούς του σκεπτικού αυτής της αλλαγής κι αυτό είναι καραμπινάτο μείον για μία πολιτική που διεκδικεί την άνοδο του επιπέδου για να μπορεί να είναι αξιόπιστη και βάση καλών διαλόγων. Αναρωτιέμαι επίσης πως θα νιώθουν όλοι αυτοί που τα τελευταία 5 χρόνια υποστήριζαν αυτό το κάθετο ΟΧΙ στο Σχιστό.
 
Για την ιστορία του πράματος έχουμε και λέμε. Τα 5 τελευταία χρόνια η Δημ.Αρχή και όλο το Δημοτικό Συμβουλιο υποστήριζαν ένα κάθετο ΟΧΙ στην κατασκευή και λειτουργία του Σταθμού Διαχείρισης των απορριμμάτων στο Σχιστό. Μόνη της δίχως ούτε ένα σύμμαχο από τους υπόλοιπους 65 δήμους. της Αττικής. Είχε τους λόγους βεβαίως, που συνοψίζονταν στο ότι δεν θα συνεχίσουμε να είμαστε η πίσω αυλή της Αττικής.
 
Τώρα επέλεξε ότι το ΟΧΙ αυτό ισχύει στην περίπτωση που οι μόνοι σταθμοί που θα λειτουργήσουν στην Αττική θα είναι αυτοί της Φυλής και του Σχιστού. Μεγάλη στροφή, που όμως μας βρίσκει σύμφωνους.
Μιας και η θέση της Σταγόνας εδώ και επτά χρόνια ήταν οι 5 δήμοι της Περιφέρειας Πειραιά να διεκδικήσουν από κοινού την κατασκευή ενός σταθμού επεξεργασίας απορριμμάτων στην περιοχή τους για τα δικά τους απορρίμματα και να συμφωνήσουν σε ποιον δήμο θα κατασκευαστεί αυτός. Και αναζητώντας παράλληλα τρόπους ώστε να μπορούν να λειτουργήσει ικανοποιητικά και η διαλογή στο σπίτι και η επανάχρηση εκείνων των απορριμμάτων που μπορούν να επαναχρησιμοποιούν και η ανακύκλωσή τους και όλες εκείνες οι οικολογικές επιλογές που στα περισσότερα κράτη της Ε.Ε είναι πραγματικότητα εδώ και χρόνια.
 
2ο) Να σημειώσουμε επίσης ότι τα αέρια επεξεργασίας των αποβλήτων των πλοίων από την Oil One στη Δραπετσώνα, είναι αέρια που περιέχουν και βενζόλιο. Το μεγάλο πρόβλημα είναι και ότι αυτό το βενζόλιο έχει αποδειχθεί με τις μετρήσεις του Δημόκριτου και του ΑΠΘ και του Αστεροσκοπείου ότι είναι δυο και τρεις φορές παραπάνω από το θεσμοθετημένο όριο και ότι το βενζόλιο σε τέτοιες δόσεις προκαλεί ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία χιλιάδων κατοίκων της ευρύτερης περιοχής κι αυτό διότι είναι ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ. Γιατί άραγε ο δήμαρχος στην ομιλία του δεν ανάφερε ότι το βενζόλιο σε μεγάλες δόσεις, όπως αυτές που εκπέμπει η Oil One σε όλη την περιοχή από το Πέραμα μέχρι τον Πειραιά, είναι καρκινογόνο; 
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 10 Μαρτίου 2024 00:36
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση