Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2024 17:37

Η πρώτη επίσημη συζήτηση του δημάρχου Πειραιά με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για την υπογειοποίηση της γραμμής Πειραιάς - Ν.Φάληρο + ένα σταγονίσιο σχόλιο

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

isap1Σ.Δ. Πολλοί σ'αυτήν την χώρα επικαλούνται την αρχαία έκφραση η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. 'Οπως και πολλοί επίσης έχουμε μάθει ότι η αρχή συχνά συχνότατα παραμένει αρχή ή ακόμα κι αν ξεκινήσει ένα έργο προχωράει με εκείνους τους απελπιστικούς ρυθμούς χελώνας. Ας ελπίσουμε, ότι για την υπογειοποίηση αυτής της γραμμής των 3.5 χιλ.,για την οποία συμφωνούν εδώ και δεκαετίες όλες οι Πειραιώτικες δημοτικές παρατάξεις, θα βάλουν τα δυνατά τους δήμος και υπουργοί για να ολοκληρωθεί το έργο αυτό το συντομότερο δυνατό. Υπάρχει όμως στο τέλος του ρεπορτάζ μία φράση που μας βάζει στον πειρασμό να κρατάμε μικρό καλάθι, παρόλο που κάτι τέτοιο το θεωρούμε μίζερο. Κι αυτή είναι η εξής: "...οι συζητήσεις θα δείξουν κατά πόσο είναι εφικτή η υλοποίηση αυτού του σημαντικότατου, όσον αφορά στην κυκλοφορία και το περιβάλλον, έργου".

Λοιπόν, η σημαντικότητα αυτού του έργου μας ωθεί να υπενθυμίσουμε το αυτονόητο, ότι δηλαδή δουλειά των εκλεγμένων είναι να λύνουν προβλήματα προς όφελος των πολιτών-ψηφοφόρων. Γι'αυτό οι εκλεγμένοι στο δήμο θα πρέπει αν χρειαστεί να κινήσουν γη και ουρανό, έτσι ώστε να αποδείξουν αυτό που όλοι το ξέρουμε, ότι δηλαδή στην εποχή μας δεν είναι δυνατόν να μην είναι εφικτή η υλοποίηση της συγκεκριμένης υπογειοποίησης.

Εκτιμώ πάντως ότι θα υπάρχουν αρκετοί δημότες που θα αναρωτιούνται αν αυτό το Πειραιώτικο αυτοδιοικητικό προσωπικό έχει τη δυνατότητα να κάνει μία υπέρβαση της συνηθισμένης στάσης του όταν στ'αλήθεια και το κοινό καλό και το συμφέρον όλων το θέλουν. Κάτι που στην πράξη σημαίνει να μπορούν να επιλέξουν μία από κάθε άποψη ποιοτική κατασκευή της υπογειοποίησης και που στην τελική να μην μας στοιχίσει ο κούκος αηδόνι.

Τι αλήθεια μπορεί να γίνει και από ποιους ώστε  στους εκλεγμένους αυτούς συνδημότες μας να προκύψει η δυνατότητα της υπέρβασης του τρέχοντος εαυτούς τους στο σημαντικό θέμα της υπογειοποίησης, αλλά γιατί όχι και στα υπόλοιπα σημαντικά προβλήματα της πόλης. Ναι, τι αλήθεια; Όσο για τους ποιους, ίσως από αυτούς που πιστεύουν ότι τα πράματα είναι εφικτό να γίνονται καλύτερα από αυτά που υλοποιούνται. 

Ας έχουμε πάντως στο μυαλό μας πως η κατασκευή του νέου δρόμου στη θέση της γραμμής Πειραιάς - Ν.Φάληρο δεν είναι πανάκεια για τη λύση του οξυμένου κυκλοφοριακού προβλήματος στον Πειραιά και όχι μόνο το καλοκαίρι. Πέρα από την όσο γίνεται πιο σύντομα κατασκευή νέων διαδρομών μέσων σταθερής τροχιάς που θα εξυπηρετούν τον Πειραιά το Κερατσίνι και το Πέραμα, υπάρχουν κι άλλα μέτρα που μπορούν να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση της λύσης του κυκλοφοριακού εδώ και τώρα.

Ένα από αυτά είναι η αυστηρή τήρηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας σε ότι αφορά τα παρκαρίσματα, ιδιαίτερα στο κέντρο του Πειραιά. Θα ήθελα πολύ πάντως να μάθαινα το τι νιώθει ο δημοτικός άρχοντας του Πειραιά και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι σ'αυτόν το δήμο που διαθέτει δημοτική αστυνομία, όταν αντικρύζουν τη μεγάλη έκταση που έχει το φαινόμενο των παράνομων παρκαρισμάτων ακόμα και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Παρκαρίσματα που είναι ολοφάνερο ότι συντελούν στην αύξηση των μποτιλιαρισμάτων. Και ίσως βοηθήσει στο να αλλάξει αυτή η άθλια  κατάσταση αν συνειδητοποιήσουν οι μποτιλιαρισμένοι που χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ ότι αυτοί πιο πολύ από όλους το πληρώνουν ακριβά και βρουν τρόπους για να αντιδράσουν.

Ρεπορτάζ. Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης συμμετείχε την Παρασκευή 9.2 σε ευρεία τηλεδιάσκεψη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα, με θέμα την υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ από το Νέο Φάληρο έως το λιμάνι. Από τον Δήμο Πειραιά συμμετείχε επίσης ο Αντιδήµαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης.

Συζητήθηκαν οι παράμετροι, οι τεχνικές λεπτομέρειες και οι άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν σχετικά με το έργο. Αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδας εργασίας από τα εμπλεκόμενα μέρη, με τον κ. Μώραλη να συμμετέχει από την πλευρά του Δήμου Πειραιά. Μάλιστα, η πρώτη συνάντηση της ομάδας εργασίας θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. 

Συμμετείχαν επίσης ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές Νίκος Ταχιάος, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αρμόδια για θέματα μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Κωνσταντίνος Μαγουλάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ Αθανάσιος Κοτταράς, ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών Δημήτρης Αναγνώπουλος, Διευθυντικά στελέχη των Υπουργείων, υπηρεσιακοί παράγοντες καθώς και η εταιρεία Dimand. 

Η τηλεδιάσκεψη έρχεται σε συνέχεια της συνάντησης του κ. Μώραλη με τον κ. Σταϊκούρα που είχε πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο στις 22.1.24, στην «ατζέντα» της οποίας κυρίαρχο θέμα ήταν η υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ από το Νέο Φάληρο έως το λιμάνι.

 Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, μιλώντας κατά την τηλεδιάσκεψη, τόνισε πως η υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ από το Νέο Φάληρο έως το λιμάνι, είναι ένα εμβληματικό έργο όχι μόνο για τον Πειραιά, αλλά για ολόκληρη την Αττική, το οποίο αποτελεί διαχρονικό αίτημα της πόλης και είναι ψηλά στην «ατζέντα» των διεκδικήσεων της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης σημείωσε: «Δεν πρόκειται για ένα τοπικό ζήτημα, αλλά για ένα μεγάλο έργο υποδομής καθώς δεν αφορά μόνο στη λειτουργία του Δήμου Πειραιά, αφορά κυρίως στη λειτουργία του μεγάλου και ταχέως αναπτυσσόμενου λιμανιού της χώρας, από το οποίο διέρχονται πολλά εκατομμύρια άνθρωποι με τα αντίστοιχα οχήματα ετησίως, με την πόλη μας να δέχεται σημαντική επιβάρυνση σε κυκλοφοριακό και περιβαλλοντικό επίπεδο.

Είναι λοιπόν ένα έργο εθνικής εμβέλειας και κομβικής σημασίας με άκρως θετικό πρόσημο και πιστεύω πως η υλοποίησή του σε συνδυασμό με τη λειτουργία του τραμ και του μετρό, θα συμβάλλει ώστε να αποσυμφορηθεί σε μεγάλο βαθμό το κυκλοφοριακό στο μεγάλο λιμάνι της χώρας.

Ήταν μια άκρως εποικοδομητική συζήτηση, η οποία θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Υπουργείο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό κ. Σταϊκούρα, τους Υφυπουργούς, τους Γενικούς Γραμματείς, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για τη θετική τους διάθεση, ώστε να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες και η σχετική επεξεργασία, η οποία θα μάς δείξει το κατά πόσο είναι εφικτή η υλοποίηση αυτού του ιδιαιτέρως σημαντικού αναπτυξιακού έργου».

Πηγή: portnet.gr 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2024 19:02
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση