Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2024 10:04

"Ματωμένα χειρόγραφα", το βιβλίο του μήνα από ΘΑΛΗΣ+ΦΙΛΟΙ

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
thalis16Το αστυνομικό μυθιστόρημα «Ματωμένο χειρόγραφο» (εκδ. ΤΡΑΥΛΟΣ) του συγγραφέα και μαθηματικού Ανδρέα Λύκου συνδυάζει στοιχεία από την παράδοση του αστυνομικού λογοτεχνικού γένους (αναζήτηση του δολοφόνου, σασπένς, μυστήριο, ρεαλιστική γραφή κ.ά.) με τη διερεύνηση ενός μαθηματικού γρίφου, που έθεσε ο αρχαίος Έλληνας μαθηματικός Αρχιμήδης.

Τα ίχνη του επιστημονικού προβλήματος εντοπίζονται στο υπόστρωμα ενός μουχλιασμένου μεσαιωνικού χειρογράφου, 174 φύλλων, που δημοπρατήθηκε στη Νέα Υόρκη, από τον οίκο δημοπρασιών Κρίστις, στις 29 Οκτωβρίου του 1998.
 Η ιστορία, διατηρώντας την αστυνομική της ένταση, εξελίσσεται σε μία διανοητική περιπέτεια. Μαθηματικά και έγκλημα, λογική και παράλογο, βεβαιότητα και αμφιβολία συγκλίνουν και αποκλίνουν και συγκροτούν ένα παιχνίδι ετερόκλητων διαδρομών και πνευματικών προκλήσεων. Επιλογή που επιτρέπει στον αναγνώστη να πλησιάσει ορισμένες σκοτεινές πλευρές της ανθρώπινης φύσης και την πραγματικότητα, με μία νέα, περισσότερο διεισδυτική, ματιά, χωρίς να χάσει όμως τη χαρά της αναγνωστικής απόλαυσης.
Διαβάστηκε 886 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2024 10:32
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση