Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023 10:39

ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 7 μ.μ στην πλατεία Κοραή ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

nosokomiaΗ εκρηκτική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δημόσια νοσοκομεία του Κρατικού στη Νίκαια, καθώς και του Τζανείου και του Μεταξά στον Πειραιά, παράλληλα με την ανυπαρξία πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε όλους τους δήμους της περιοχής, κάνει επιτακτική την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα και της πάλης  για δημόσια και δωρεάν υγεία.

Τη στιγμή που η ακρίβεια αδειάζει τις τσέπες όλων των εργαζομένων, των μικρών αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων και της νεολαίας, η ίδια πολιτική χτυπάει για άλλη μία φορά και τη δημόσια υγεία.

Η υποχρηματοδότηση αφήνει χωρίς το απαραίτητο υγειονομικό και άλλο προσωπικό και χωρίς την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή τα δημόσια νοσοκομεία. Ανοίγοντας έτσι διάπλατα τις πόρτες στην ιδιωτική επιχειρηματικότητα στις δημόσιες δομές των νοσοκομείων. Στο Κρατικό δόθηκε σε ιδιώτες ο αξονικός και μαγνητικός τομογράφος! Τμήματα του αντικαρκινικού νοσοκομείου “Μεταξά” κλείνουν ή απειλούνται με κλείσιμο λόγω της υποστελέχωσης (Μονάδα Μαστού κ.α.)!

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί, με ευθύνη της κυβέρνησης στα νοσοκομεία του Πειραιά και συνολικά στον τομέα της Υγείας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στις 19.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ!

ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ 

Η απόφαση αυτή πάρθηκε στη σύσκεψη που έγινε στο αμφιθέατρο του 'Μεταξά' στις 15.11 και συμμετείχαν τα Σωματεία των Εργαζομένων στα Νοσοκομεία Μεταξά, Τζάνειο, Κρατικό Νίκαιας το Συνδικάτο των εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά , και οι ΕΝ.Ε.ΔΕΠ , ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023 10:52

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση