Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023 19:21

Συνέντευξη Δημάρχου Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χρ. Βρεττάκου στο Attica TV + ένα σταγονίσιο σχόλιο

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

vrettakos2Σ.Δ. Ότι μεγάλη αποχή σημειώθηκε σε όλη την Ελλάδα στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου είναι κάτι που το πήραν χαμπάρι όλοι, ενδιαφερόμενοι και μη και το σχολίασαν άπαντες οι πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς, πάνω κάτω με τον ίδιο τρόπο. Αυτόν τον παραδοσιακό που δεν έδωσε βάση στους αριθμούς παρόντων και απόντων από τις εκλογές, προτιμώντας να επιλέξουν ως διαχωριστική γραμμή αυτή ανάμεσα στη δεξιά και την αριστερά όπως βγήκε από τις κάλπες. Γεγονός είναι πάντως πως η αποχή δεν ήταν ίδια σε όλες τις περιφέρειες και σε όλους τους δήμους, με αξιοσημείωτες μάλιστα διαφορές. Προφανώς και υπάρχουν πολλοί αλληλοεπηρεαζόμενοι λόγοι που προκαλούν την αποχή, άλλοι πανευρωπαϊκής εμβέλειας άλλοι πανελλαδικής και άλλοι τοπικής.

Για όσους την κατακρίνουν θεωρούν ότι η αποχή είναι συνέπεια της στάσης αδιάφορων για τα κοινά πολιτών όπως και απεγνωσμένων εξ αιτίας που τα μεγάλα προβλήματά τους μένουν άλυτα. Κι αυτό διότι οι καραμπινάτες παθογένειες του πολιτικού συστήματος και όσων το υπηρετούν έχουν πάρει κεφάλι και είναι ορατές πια δια γυμνού οφθαλμού. Αποτέλεσμα, να μην πείθουν ένα μεγάλο μέρος του ζορισμένου και ζαλισμένου πλήθους οι προτάσεις και τα πρόσωπα των εκλογικών συνδυασμών με συνέπεια την ώρα της κάλπης δεν τα κατάφεραν να κινητοποιήσουν την πλειονότητα των ψηφοφόρων που εν ψυχρώ τους γύρισε την πλάτη. 

Ο κλήρος λοιπόν, για να αλλάξει η κατάσταση ως προς αυτό το σημείο, προφανώς κατά κύριο λόγο πέφτει στα κόμματα και στις δημοτικές παρατάξεις. Δίχως φυσικά να εξαιρεί εκείνους που τους ενδιαφέρει επί της ουσίας αυτό το παιχνίδι. Την ενδιαφέρουσα αυτή ομάδα την συγκροτούν εκείνοι οι πολίτες που έχουν επιλέξει να κρίνουν βάσει των αρχών τους και των στόχων τους και δημόσια, όχι μόνο τους πολιτικούς αντιπάλους τους αλλά και αυτοκριτικά τις δικές τους παρατάξεις σε κάθε περίπτωση. Και προπάντων ιδιαίτερα όταν ανήκουν στη δημοκρατικά εκλεγμένη εξουσία, ξέρετε, αυτή με την αναντιστοιχία των εκλογικών τους ποσοστών με τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους εξ αιτίας των καλπονοθευτικών συστημάτων. 

Ως εκ τούτου και επειδή ο δήμαρχος Χρ. Βρεττάκος, έβαλε αρνητικό πρόσημο στη μεγάλη αποχή που σημειώθηκε και στο Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας, αναμένουμε από τη Δημ.Αρχή αλλά φυσικά και από το Δημοτικό Συμβούλιο, συγκεκριμένες στάσεις και δράσεις που θα μπορούν να συνεισφέρουν στο να σπάσει ο πάγος όσο γίνεται περισσότερων δημοτών στη σχέση τους με την πόλη και να πάρει τ' απάνω του το ενδιαφέρον τους για τα κοινά. Για να υπάρχουν πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο απαραίτητη προϋπόθεση είναι εκείνος ο πολιτικός λόγος και εννοείται οι πράξεις που απορρέουν απ'αυτόν, που είναι συγκεκριμένος και σαφής ως προς τι θέλει, γιατί και για ποιους και πως σκοπεύει να τα πετύχει όλα αυτά και με ποιους. 

Το θέμα είναι αν κατά βάθος το πολιτικό προσωπικό της χώρας συμπεριλαμβανομένου και της τοπικής αυτοδιοιήκησης, αυτό που θεωρεί την αποχή κίνδυνο θάντατο για τη δημοκρατία, θέλει πράγματι να την περιορίσει και αν μπορεί να το κάνει. Πως; Καλλιεργώντας μία διαφορετική πολιτική κουλτούρα όπου προτεραιότητα θα έχει το από κάθε άποψη το καλό της πόλης και όλων όσων ζουν και εργάζονται σ'αυτήν και όχι η κυριαρχία με όλα τα μέσα της παράταξής τους. Αναμένουμε λοιπόν να δούμε δείγματα γραφής μιας αντιγραφειοκρατικής πολιτικής συμπεριφοράς που θα έχει ως στόχο την χειραφέτηση των δημοτών και όχι όπως χρόνια τώρα συμβαίνει με την ασύστολη χειραγώγησή τους. Διαφορετικά πρόκειται για λόγια του αέρα όταν δηλώνουμε ότι θέτουμε ως στόχο την αναζήτηση τρόπων για να αντιμετωπιστεί η αποχή, όπως τόνισε ο δήμαρχος. Εννοείται στο μέτρο που η ευτραφής αποχή οφείλεται και στη δική τους πολιτική παρουσία, αυτή που αρμενίζει με τον αυτόματο πιλότο της τυπικής δημοσιοϋπαλλικής νοοτροπίας στα λιμνάζοντα ύδατά τους. Εκεί όπου λιάζονται γλυφτρόνια λουφαδόρικα, τα πρωτοπαλίκαρα δηλαδή των κλειστών κυκλωμάτων εξουσίας, αυτά που ολημερίς κι ολονυχτίς την αποχή ταΐζουν

Περίληψη της συνέντευξης. Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος στο Attica Tv και την εκπομπή Δημοσκοπήσεις.

Με επίκεντρο της κουβέντας τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα, ο δήμαρχος δήλωσε την ικανοποίηση του για την επανεκλογή από τον α’ γύρο και την εμπιστοσύνη που έδειξαν εκ νέου οι κάτοικοι της πόλης σε αυτό το όμορφο εγχείρημα που ξεκίνησε από το 2014. Όμως επισήμανε πως η χαρά αυτών των αποτελεσμάτων επισκιάστηκε από την μεγάλη αποχή που παρατηρήθηκε και η οποία πρέπει να βρεθούν τρόποι να αντιμετωπιστεί τονίζοντας πως είναι κάτι που μας αφορά όλους.

Ο Χρήστος Βρεττάκος, εξήγησε ότι η δημοτική αρχή απ' όταν ανέλαβε τις τύχες της πόλης 9 χρόνια πριν, δίνει μία διαρκή μάχη για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης σε σειρά ζητημάτων, όπου πολλές φορές ήταν απαραίτητο να συγκρουστεί και με προθέσεις και αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης. Ο δήμαρχος τοποθετήθηκε και σε σχέση με τον Προϋπολογισμό του 2024 και τα ποσά που προβλέπονται για τους ΟΤΑ, ασκώντας κριτική προς την κυβέρνηση σε σχέση με τα πενιχρά ποσά που δίνονται για να καλύψουν διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της πόλης. Τέλος, ο Χρήστος Βρεττάκος ανέφερε ότι στόχος της δημοτικής αρχής το επόμενο διάστημα είναι να συνεχιστούν τα έργα ουσίας που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν την οδοποιία, την δημιουργία νέων πλατειών, την ολοκλήρωση των εργασιών στον παλιό εργοστάσιο του Καχραμάνογλου, με στόχο την πλήρη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και κονδυλίων προς όφελος των κατοίκων του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στο παρακάτω βίντεο (42:23)

 

Πηγή: https://portnet.gr/eidiseis-peiraia/55248-synentefxh-dhmarxou-keratsiniou-xr-vrettakou-sto-attica-tv.html 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 11:03
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση