Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 19:52

Δυναμική κινητοποίηση για τη λειτουργία του ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα από τον Δήμο Πειραιά

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

okanaΚάλεσμα του Γιάννη Μώραλη την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, στις 15:30, έξω από τη δομή επί της Αιτωλικού 62

Δυναμική κινητοποίηση για την παράνομη λειτουργία του ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, στις 15:30, έξω από τη δομή,  επί της Αιτωλικού 62 από τον Δήμο Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης απευθύνει κάλεσμα στους Πειραιώτες να συμμετέχουν στην μαζική αυτή κινητοποίηση, τονίζοντας πως αποτελεί  πλέον μονόδρομο για την παύση λειτουργίας της δομής του ΟΚΑΝΑ στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα. 

 Αναλυτικά ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Αφού εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια διαλόγου με τη Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ, με το Υπουργείο Υγείας, με παράγοντες της κυβέρνησης και έχοντας προσωπικά ενημερώσει την Εισαγγελία Πειραιά και επειδή δεν βλέπουμε τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες, ώστε να ανασταλεί η παράνομη λειτουργία της δομής του ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα, καλούμε τους Πειραιώτες αύριο, Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, στις 15:30, σε δυναμική κινητοποίηση έξω από τη δομή.

Έχω ξαναπεί πως δεν είμαι άνθρωπος των άκρων και των εντάσεων, ωστόσο  τους τελευταίους μήνες βιώνουμε στην πόλη μας έναν παραλογισμό με την άκρως  παράνομη, ανεύθυνη και επικίνδυνη  λειτουργία παραρτήματος του  ΟΚΑΝΑ στην Αιτωλικού 62,  μια ήσυχη συνοικία της πόλης μας όπου κατοικούν οικογένειες, η οποία τείνει πλέον να γίνει,  λόγω της ανευθυνότητας κάποιων, πιάτσα τοξικομανών.

Ξεπερνάει κάθε όριο να παραμένει η δομή ανοιχτή χωρίς την απαιτούμενη άδεια και χωρίς να πληροί καμία από τις τρεις προϋποθέσεις λειτουργίας, καθώς είναι ακριβώς δίπλα σε σχολείο, η Αιτωλικού είναι ο 2ος εμπορικότερος δρόμος της  Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας και δεν υπήρξε ποτέ «πιάτσα». Οι παραβάσεις είναι εξόφθαλμες και δεν δέχομαι ως Δήμαρχος να επιβάλλεται μια τέτοια λειτουργία και μάλιστα παράνομη και να  εξακολουθεί να αγνοείται το σύνολο της πόλης. Σέβομαι την χρηματοδότηση για το έργο αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα βάλω 500.000 ευρώ πάνω από το δίκαιο και το καλό των κατοίκων. Όσοι οδήγησαν με τις ανεύθυνες πράξεις τους τα πράγματα εδώ να αναλάβουν και την ευθύνη.

 Για τη Δημοτική Αρχή η παύση λειτουργίας του ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα αποτελεί μονόδρομο και για τον λόγο αυτόν προχωράμε σε πιο μαζικές κινητοποιήσεις, στις οποίες θέλουμε τους κατοίκους, τους πολίτες και τους φορείς της πόλης μας στο πλευρό μας». 

 Υπενθυμίζουμε ότι θέση για το θέμα έχει πάρει και ο επικεφαλής του συνδυασμού "Αλλάζουμε τον Πειραιά για όλες και για όλους" Γιώργος Γαβρίλης. Ο Γ.Γαβρίλης ζητάει την άμεση μετεγκατάσταση της δομής του ΟΚΑΝΑ, υποστηρίζοντας πως πρέπει να ξεκινήσει άμεσα διαβούλευση όλων των εμπλεκομένων φορέων με στόχο τη νέα χωροθέτηση και τη μεταφορά της δομής σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος. «Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη μεταφορά της δομής σε σημείο που θα διευκολύνει την επίτευξη του έργου που καλείται να επιτελέσει με τη δημιουργία της, αυτό της παροχής δυνατότητας στους χρήστες να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Η διατήρηση της στην Αιτωλικού δεν βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση, αντιθέτως δρα αρνητικά προς αυτούς αλλά και επιβαρύνει ακόμη περισσότερο μια περιοχή του Πειραιά που ήδη αντιμετωπίζει προβλήματα», τονίζει.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 21:47

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση