Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2023 09:54

Τα βασικά από την ημερίδα του "Τερψηχώρου" για τον αέρα που αναπνέουμε στη Δραπετσώνα και στο Κερατσίνι

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

terphixoros5????Ουσιαστική, πολύ αποκαλυπτική και με επιστημονική βαρύτητα ήταν η  Ημερίδα που διοργάνωσε στις 12.11 ο σύλλογός μας , για το Βενζόλιο και τις θειούχες ενώσεις, με βάση και τις υπάρχουσες μετρήσεις του Δημόκριτου, του Αστεροσκοπείου και του Αριστοτέλειου.

????Ευχαριστούμε πολύ, και τους τρεις επιστήμονες που συμμετείχαν, τον θεωρητικό φυσικό phd Βασίλη Καράβολα, τη χημικό μηχανικό phd  Εύη Γεωργιάδου και τον  ογκολόγο ακτινοθεραπευτή του Νοσοκομείου Μεταξά, Νίκο Μποντούρογλου, αλλά κι όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση. 

????Οι εισηγήσεις των τριών επιστημόνων, ανάδειξαν με γλαφυρό τρόπο, και με  στοιχεία, το μεγάλο κίνδυνο που διατρέχει η υγεία των κατοίκων στην περιοχή, από την συνεχή έκθεση σε εκπομπές βενζολίου κι άλλων ενώσεων, που όχι μόνο είναι  πάνω απ’ το νομικά θεσμοθετημένο ανώτερο όριο της Ε.Ε. και της χώρας μας, αλλά  πολλές φορές είναι έως και  60 φορές πάνω απ’ αυτό το όριο !!!!  

????Ανάδειξαν τις «ελλείψεις» και τα προβληματικά στοιχεία απ’ αυτές και έβαλαν το εύλογο ερώτημα, αφού έστω και μ’ αυτές τις αδυναμίες, έγιναν αυτές οι μετρήσεις το 2019, γιατί από τότε και μέχρι σήμερα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ για να σταματήσει αυτό το έγκλημα απέναντι στην υγεία και τη ζωή μας…

????Εμείς, καλούμε τον κόσμο, με όπλο την πείρα μας, αλλά και τις επιστημονικές αναλύσεις που δείχνουν το μέγεθος του κινδύνου που διατρέχουμε, να βάλουμε μπροστά τη ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ, να οργανωθούμε και να συνεχίσουμε τον αγώνα, ακόμα πιο πολλοί, ακόμα πιο μαχητικά κι αποφασιστικά !! 

????Τα υλικά της Ημερίδας, με τις ομιλίες, τις διαφάνειες και τους πίνακες, θα αναρτηθούν σύντομα ως video,  στο κανάλι μας στο YouTube, και στο Facebook και τη σελίδα μας και θα τυπωθεί 4σέλιδο με τα κύρια σημεία απ’ τις τοποθετήσεις των επιστημόνων.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2023 17:16

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση