Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2023 18:28

"Δε με στεφανώνεις" του Τσιτσάνη, με τον Καραντίνη στο μπουζούκι και τη Βασιλεία Τζίνα στο τραγούδι, από το fb

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

tzinaΜια επιθυμία να τους δούμε ζωντανά και τους δύο μαζί σε ένα ταβερνάκι, με φούντωσε. Για τον Καραντίνη ότι και να πεις λίγα είναι...τόσα χρόνια ο άνθρωπος κεντάει. Έλα όμως που και η νεαρή Βασιλεία δεν πάει πίσω. Με κέρδισε με αυτό το τραγούδι, όχι μόνο με τη φωνή της αλλά και με την ψυχή και σώματι ερμηνεία της. Λιτή και θεατράλε, με μια περιπαιχτική τσαχπινιά, πετυχαίνοντας να αποδραματοποίησει το τραγούδι, αποδεκτό, μιας και στην εποχή μας δεν έχει ισχυρό έρισμα το να οδηγεί οπωσδήποτε σε γάμο η μακροχρόνια σχέση και να διασώσει την ψυχή του τραγουδιού. Κατ'εμέ η Τζίνα έχει τα φόντα να λάμψει, εννοείται με πολύ δουλειά και να μας ανεβάσει στα άδυτα των αδύτων μας.

Όσο για το χασαποσέρβικο, στίχοι μουσική από τον μάστορα του είδους Βασίλη Τσιτσάνη, κυκλοφόρησε το 1946 σε άλμπουμ 78 στροφών, με πρώτους ερμηνευτές τους Στελλάκη Περπινιάδη και Ιωάννα Γεωργακοπούλου.

 Ο τελευταίος στίχος, που μου άρεσε από την πρώτη φορά που το άκουσα: Κάποιος άλλος σαν με παντρευτεί/ η καρδούλα σου θα ματωθεί / τότε πλέον μόνος θα γυρνάς/ στο μεθύσι εμένα θα ζητάς

Εξ ίσου δυνατό με το "μεθύσι" των λαϊκών, διαφορετικής όμως τάξης, είναι όταν λέμε το όνομά της/του παραμιλώντας στον ύπνο μας.

Μια αυτοπαρουσίαση: «Ονομάζομαι Βασιλεία Τζίνα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Επανομή Θεσσαλονίκης και τα τελευταία 7 χρόνια ζω στο κέντρο της πόλης

Μετά από εφτά χρόνια επαγγελματικής ενασχόλησης με το τραγούδι, συνάντησα κι εγώ τις μεγαλύτερες δυσκολίες, όπως όλες και όλοι οι συνάδελφοι, την τελευταία διετία εν μέσω της πανδημίας.

Σήμερα τολμώ να πω ότι έχουμε εισέλθει σε μια κανονικότητα στη δουλειά μας. Στην μέχρι τώρα σταδιοδρομία μου εμφανιζόμουν ζωντανά σε διάφορα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης και των κοντινών σε αυτήν πόλεων. Η συνεργασία μου με τον Αντώνη Ρέμο το 2019 μου άνοιξε νέους ορίζοντες στο τραγούδι και με έκανε να αποφασίσω να δοκιμαστώ καλλιτεχνικά στον χώρο των μεγάλων κέντρων διασκέδασης. Αυτό το διάστημα με βρίσκετε να τραγουδάω κάθε Παρασκευή και Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη.

https://www.facebook.com/vasileiatzina 

 ΕΔΩ  η πρώτη εκέλεση του '46

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2023 16:49
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση