Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2023 21:35

AVAAZ : Σταματήστε. Είναι σκέτη τρέλα. Υπογράφτε την επείγουσα έκκληση ειρήνης προς τον πρόεδρο Μπάιντεν

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
gaza-leadΦίλες και φίλοι,
Πάνω από 9.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ. Στη Γάζα ένα παιδί σκοτώνεται κάθε 15 λεπτά. Πρόκειται για την απόλυτη παράνοια και τα πράγματα χειροτερεύουν. Η ανακωχή που μπορεί να σώσει χιλιάδες ζωές εξαρτάται απ’ τον μεγαλύτερο σύμμαχο του Ισραήλ, τον Αμερικανό πρόεδρο. Υπόγραψε την επείγουσα έκκληση για ειρήνη και θα την παραδώσουμε στον Πρόεδρο Μπάιντεν και στα μέσα ενημέρωσης σ’ όλο τον κόσμο.

Προς τον Πρόεδρο Μπάιντεν και τους παγκόσμιους ηγέτες,

Πόσα παιδιά πρέπει να σκοτωθούν ακόμα για να υποστηρίξετε την παγκόσμια έκκληση για κατάπαυση του πυρός;

Πόσα είναι αρκετά;

Ως πολίτες απ’ όλο τον κόσμο, ζητάμε την άμεση κατάπαυση του πυρός και τον τερματισμό του αποκλεισμού της Γάζας.

Σταματήστε να σκορπάτε τον θάνατο σε αθώους ανθρώπους.

Εκεχειρία ΤΩΡΑ!

ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΔΩ
Στη Γάζα ζουν πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι, και σχεδόν το 50% είναι παιδιά κάτω των 18 ετών. Ο αποκλεισμός τους έχει αφήσει χωρίς νερό, τρόφιμα ή καύσιμα.

Αυτό είναι παράνομο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Στα νοσοκομεία χειρουργούνται τραυματισμένοι άμαχοι χωρίς αναισθησία. Φαντάσου πως θα ουρλιάζουν τα παιδιά χωρίς παυσίπονα.


Αυτή δεν είναι μια στοχευμένη επίθεση κατά της Χαμάς. Είναι η συλλογική τιμωρία ενός ολόκληρου λαού.

Ο ισραηλινός λαός βρίσκεται επίσης σε κίνδυνο. Μετά τις φρικαλεότητες της Χαμάς, ο “Τραμπ του Ισραήλ”, πρωθυπουργός Νετανιάχου, τους έβαλε σ’ έναν πόλεμο που μπορεί να κρατήσει χρόνια και να κοστίσει χιλιάδες ακόμα ζωές. Η αλληλεγγύη στον λαό του Ισραήλ δεν σημαίνει υποστήριξη στον πρωθυπουργό Νετανιάχου, ούτε άδεια για έναν αιματηρό πόλεμο που κάνει τον κόσμο λιγότερο ασφαλή για όλες κι όλους.

Ορισμένες κυβερνήσεις, όπως οι ΗΠΑ, έδωσαν στον Νετανιάχου το πράσινο φως να ξεκινήσει πόλεμο, με αποτέλεσμα οι βόμβες να ηχούν δυνατότερα απ’ τις φωνές για ειρήνη. Αλλά αυτό μπορούμε να το αλλάξουμε αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας κι απαιτήσουμε μια ηγεσία που θα φέρει ασφάλεια και δικαιοσύνη και στις δύο πλευρές.

Λάβε μέρος στη μαζική έκκληση για να μπει ΤΕΛΟΣ σ’ αυτή την παράνοια πριν να είναι πολύ αργά. Ένωσε τη φωνή σου και το Avaaz θα δημοσιεύσει το μήνυμά μας σε μέσα ενημέρωσης σ’ όλο τον κόσμο και θα το παραδώσει απευθείας στους ηγέτες.
Δεν υπάρχει λευτεριά για καμιά και κανέναν μας όταν επιτρέπουμε τέτοια βία σε αθώους ανθρώπους, κι έχουμε σημαντικό ρόλο να παίξουμε για να σταματήσει όλο αυτό. Είναι στο χέρι μας να επιλέξουμε να σταθούμε με τη δικαιοσύνη αντί με την εκδίκηση. Τη ζωή αντί για τον θάνατο. Την ειρήνη αντί για τον πόλεμο. Βοήθησε να φέρουμε ξανά τη λογική στον κόσμο, μαζί!

Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα,

Nell, Abdelrahman, Alice, Fadi, Christoph, John, Kanika, Lily, Mo, Κατερίνα κι όλη η ομάδα του Avaaz
 
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2023 22:22
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση