Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023 11:51

Η επιστολή της διευθύντριας του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου Δραπετσώνας προς την υφυπουργό Παιδείας κα. Δόμνα Μιχαηλίδου

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

kskdΘέμα: Στελέχωση  του Καλλιτεχνικού Σχολείου με μόνιμο προσωπικό Καλλιτεχνών Καθηγητών/τριών για τις κύριες κατευθύνσεις Θέατρο-Κινηματογράφος και Χορός.

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ

Tα μαθήματα κινηματογράφου  και χορού διδάσκονται ως βασικές κατευθύνσεις κάθε έτος στο Καλλιτεχνικά Σχολείο Κερατσινίου Δραπετσώνας (από το 2017). Παρόλο που οι ανάγκες σε προσωπικό εξειδικευμένο στα αντίστοιχα αντικείμενα είναι πάγιες και διαρκείς και η διδασκαλία τους δεν διαφοροποιείται σε τίποτα από την διδασκαλία των λοιπών μαθημάτων προσλαμβάνονται ως  ιδιώτες ωρομίσθιοι με αμοιβές εξευτελιστικές 2 και 3 μήνες αργότερα.

Την ίδια στιγμή που  όλοι οι συνάδελφοι τους ηθοποιοί Δραματικής Τέχνης ΠΕ 9102  προσλαμβάνονται σύμφωνα με τις διαδικασίες και τις εγγυήσεις του ΑΣΕΠ και υπάγονται στις μισθολογικές και εν γένει εργασιακές ρυθμίσεις και εξασφαλίσεις που προβλέπει ο νόμος για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Το αποτέλεσμα επισύρει  την υποτίμηση   στα γνωστικά αντικείμενα που διδάσκουν  και επιδρά πολλαπλά απογοητευτικά  στη σχολική κοινότητα. 

Ως εκ τούτου  ζητούμε

1. Στελέχωση του Καλλιτεχνικού Σχολείου με μόνιμο προσωπικό Καλλιτεχνών Καθηγητών/τριών  για τις κύριες  κατευθύνσεις  Θέατρο-Κινηματογράφος και Χορός.

2. Δημιουργία Εκπαιδευτικού Κλάδου ΠΕ Κινηματογράφου στα πρότυπα του ΠΕ 91.02  Δραματικής Τέχνης  (2001 υπ.αρ.Δ2/13934/12-02-2001 ΥΑ ΦΕΚ 204 Β).

Με εκτίμηση

Dr. Ελένη Πολυχρονάτου

Διευθύντρια Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου Δραπετσώνας

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2023 12:00
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση