Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023 17:12

Με κοινή δήλωση οι υποψήφιοι δήμαρχοι των συνδυασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Πειραιά, Κερατσίνι - Δραπετσώνα και Πέραμα καλούν τον λαό σε επαγρύπνηση

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

cosco-2Σε κοινή δήλωσή τους οι υποψήφιοι δήμαρχοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Πειραιά, Νίκος Αμπατιέλος, Κερατσίνι - Δραπετσώνα, Γιώργος Καλαμαράς, και Πέραμα, Βασίλης Βατίστας, καλούν τον λαό της περιοχής σε ετοιμότητα, επαγρύπνηση και δράση μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις που σηματοδοτούν τα στρατιωτικά, επιχειρηματικά και άλλα σχέδια στον Πειραιά. Καλούν επίσης τις τοπικές αρχές και όλες τις πολιτικές δυνάμεις στους δήμους του Πειραιά και στην Περιφέρεια Αττικής να πάρουν ξεκάθαρη θέση.

Στην κοινή δήλωση σημειώνεται:

«Οι εξελίξεις στο λιμάνι του Πειραιά είναι πολύ επικίνδυνες για τον λαό της ευρύτερης περιοχής! Είναι αρνητικές για τους εργαζόμενους, τους κατοίκους, το περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής των δήμων μας. 

Απαιτούν λαϊκή ετοιμότητα, επαγρύπνηση και δράση!

Οι τοπικές αρχές και κάθε πολιτική δύναμη στους δήμους του Πειραιά και στην Περιφέρεια Αττικής πρέπει να πάρουν θέση!

Την ώρα που μέσα στο καλοκαίρι καιγόταν η Ελλάδα, αποκαλύπτοντας για μία ακόμα φορά την επιλεκτική ανικανότητα του κράτους να προστατέψει τη ζωή, τη λαϊκή περιουσία και το περιβάλλον, την ίδια ώρα μια χαρά έτρεξαν και τρέχουν τα επικίνδυνα σχέδια στο λιμάνι του Πειραιά, για να εξυπηρετηθούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τα γεράκια του πολέμου, ειδικά σε συνθήκες όξυνσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Μετά το Προεδρικό Διάταγμα για το masterplan της COSCO, ήρθε κατακαλόκαιρο η θετική απόφαση και του υπουργείου Πολιτισμού και της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τα έργα που προβλέπονται σε αυτό, αν είναι σε "ικανή απόσταση" και "υπό επίβλεψη". Η μέχρι τώρα εμπειρία όμως από τη δράση των επενδυτών για το μεγαλύτερο κέρδος, που δεν λογαριάζουν τίποτα, κάνει αυτούς τους αφηρημένους και γενικούς όρους του ΥΠΠΟ προκλητικούς και προσχηματικούς.

Οι επιπτώσεις από την επέκταση της κρουαζιέρας στην Πειραϊκή, η αλλαγή χρήσεων γης σε τμήματα του χώρου των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, το σύνολο των έργων που προβλέπει το masterplan, ικανοποιούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου στην περιοχή, με στόχο τη συνολική αναβάθμιση του Πειραιά και της Αττικής σε διαμετακομιστικό κόμβο Ενέργειας, μεταφοράς εμπορευμάτων και ανάπτυξης της κρουαζιέρας.

Καμία σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα και την ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων και των κατοίκων των δήμων μας. Το αντίθετο: Αθλιες εργασιακές συνθήκες, σακατεμένους και νεκρούς εργάτες, καζάνια του θανάτου, καρκινογόνες πτητικές ουσίες, επικίνδυνους ατμοσφαιρικούς ρύπους και άλλα πολλά για όλους εμάς, κέρδη και ανάπτυξη για τους μονοπωλιακούς ομίλους.

Σε αυτά έρχεται τώρα να προστεθεί η νέα επικίνδυνη εξέλιξη με τη δημιουργία βάσης logistics των Ενόπλων Δυνάμεων των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ στην πόλη του Κερατσινίου, στον όρμο "Ηρακλέους", απέναντι από την ιχθυόσκαλα, "μεσοτοιχία" με τις εγκαταστάσεις της κινεζικής COSCO.

Είναι φανερό ότι η ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο της Ουκρανίας, η μετατροπή του Πειραιά σε κόμβο που εξυπηρετεί τα συνολικά σχέδια του μεγάλου κεφαλαίου, όπως τα υπηρέτησαν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, μετατρέπουν το λιμάνι ακόμα περισσότερο σε εργασιακό κάτεργο για τα κέρδη των λίγων και σε πεδίο ανταγωνισμών της αντιπαράθεσης ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ από τη μία και Ρωσίας - Κίνας από την άλλη, με πολύ επικίνδυνες προεκτάσεις για τους λαούς.

Γι' αυτά και τους κινδύνους που εγκυμονούν, οι δημοτικές αρχές έχουν ακούσει κάτι;

'Η δεν είδαν, δεν ξέρουν, δεν άκουσαν;».

Πηγή: www.902.gr/eidisi/politiki

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2023 10:21

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση