Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2023 17:33

Τοποθετήθηκε από τον δήμο στo Κερατσίνι και ο 7ος Οικίσκος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης + ένα σταγονίσιο σχόλιο

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

anakilosiΈτσι ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος ενός μεγάλου προγράμματος που αφορούσε το πολεοδομικό συγκρότημα από την Λεωφόρο Δημοκρατίας μέχρι την οδό Μάνου Κατράκη (Άγιος Μηνάς – Άγιος Αντώνης).

♻️Η ανταποδοτική ανακύκλωση στηρίζεται στην εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων ανακύκλωσης που επιτυγχάνουν την υψηλή συμμετοχή των πολιτών οι οποίες παράλληλα ανταμείβονται άμεσα.

Οι δημότες μπορούν να ανακυκλώσουν πλέον με ανταπόδοση 

μέταλλο – πλαστικό – γυαλί στα εξής σημεία:

•Πάρκο Πρέσσοφ  

•Πάρκο «Ανδρέα Παπανδρέου» (Σελεπίτσαρι)

•Πίσω Είσοδος Πάρκο «Ανδρέα Παπανδρέου» (Σελεπίτσαρι)

•Πλατεία Λαού

•Πλατεία Φιλίας των Λαών (Μπέρτου & Σηστού)

•Αϊνστάιν & Δαρδανελίων 

•Μπενάκη & Άνθιμου Γαζή 

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και σε άλλα σημεία της πόλης.

Σ.Δ Το πρόγραμμα των Οικίσκων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης ξεκίνησε πριν τρία χρόνια πιλοτικά από το Υπουργείο Εσωτερικών και εγκεκριμένο από το ΥΠΕΝ στους δήμους Καλλιθέας. Ν.Σμύρνης, Ναυπλίεων, Ιωαννιτών, Άνδρου και συνεχίστηκε και σε άλλους δήμους όπως του Κερατσινίου Δραπετσώνας.

Συμφωνα με το υπουργείο με την ανταποδοτική ανακύκλωση στόχος είναι να κερδίζουν όλοι. Ωφελούνται οι ίδιοι οι συμμετέχοντες, αφού για κάθε 33 συσκευασίες κερδίζουν 1 ευρώ. Κερδίζει ο Δήμος, αφού μειώνεται ο όγκος των απορριμμάτων στα οποία πρέπει να γίνει αποκομιδή και να μεταφερθούν στη Φυλή, κι έτσι, μέσω της εξοικονόμησης χρημάτων, θα υπάρχει δυνατότητα  να προσφέρονται φθηνότερες και καλύτερες υπηρεσίες. Κερδίζει και η χώρα, καθώς θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει και από τις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης, θα γίνει πρωτοπόρα στην ανακύκλωση.

Οικίσκοι ανταποδοτικής ανακύκλωσης συσκευασιών

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2023 18:18
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση