Σάββατο, 15 Ιουλίου 2023 11:53

Παντελής Καμάς: Να προχωρήσουμε σε αποκλεισμό της Εταιρείας Oil One + ένα σταγονίσιο σχόλιο

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

kamas4ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε (19η) ΤΑΚΤΙΚΗ ΜΕΙΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Την Τετάρτη 19.7 και ώρα 7 μ.μ θα διεξαχθεί η 19η Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας. Το πρώτο θέμα του έχει άμεση σχέση με τον αγώνα ενάντια στους ανθυιγεινούς ρύπους της Oil One.

ΘΕΜΑ 1ο ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΟΕΙΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ

Ακολουθεί η πρόταση ψηφίσματος προς το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου Δραπετσώνας, της δημοτικής παράταξης "Κερατσίνι Δραπετσώνα ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ" με υποψήφιο δήμαρχο τον Παντελή Καμά και στο τέλος το Σταγονίσιο σχόλιο. 

Το θέμα της Λειτουργίας εταιρείας πετρελαιοειδών στην Δραπετσώνα και οι οσμές που " πνίγουν", τους κατοίκους της ιστορικής κοινότητας του Δήμου μας, δεν αντιμετωπίζεται ούτε με ψηφίσματα, ούτε συσκέψεις, ούτε με ηρωικά Δελτία Τύπου. 

 

Δεν αντιμετωπίζεται με κοινότοπες δηλώσεις και Κινήσεις, κάθε φορά που ανακύπτει θέμα στην περιοχή της Δραπετσώνας.

 

Η θέση μας είναι σαφής : Να κληθούν οι Βουλευτές της Β εκλογικής Περιφέρειας του Πειραιά (πλην του κόμματος των Σπαρτιατών), σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα έχει ως θέμα αποκλεισμό της εταιρείας , διαρκείας έως ότου η Κυβέρνηση βρει λύση.

 

Η λύση είναι μία και Καθαρή :

1) Μετεγκατάσταση της Εταιρείας, Oil One, εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος,

2) Επιβολή κανόνων λειτουργίας, μέχρι την μετεγκατάσταση, οι οποίοι θα αντιμετωπίζουν την δυσάρεστη κατάσταση που δημιουργείται.

 

Ποιοι θα είναι οι συγκεκριμένοι κανόνες ;

Δεν καλούμαστε να ανακαλύψουμε τον τροχό. Η εταιρεία να καλύψει τα έξοδα μετάβασης μικτού Τεχνικού Κλιμακίου, του Δήμου, της εταιρείας, της Περιφέρειας και των Υπηρεσιακών Παραγόντων του Υπουργείου Περιβάλλοντος σε αντίστοιχες μονάδες, που λειτουργούν σε λιμάνια άλλων χωρών, και να μεταφερθεί η αντίστοιχη Τεχνολογία στην Ελλάδα.

 

H Δημοτική Αρχή οφείλει να αναλάβει την πρωτοβουλία ώστε να κληθεί η εταιρεία, και να αναλάβει την ευθύνη της απέναντι στην Κοινωνία στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Η Διαφάνεια, ο Δημόσιος Διάλογος, οι Δημόσιες Δεσμεύσεις, μπορούν να δώσουν λύσεις!!!

 

Ο Λαός της Πόλης πρέπει να κινητοποιηθεί ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!!!!

Σημείωμα Διαχειριστή. Πέρα από την τεχνολογία υπάρχουν ακόμα δυο κρίσιμοι παράγοντες που καθορίζουν τη λειτουργία όλων των μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων πλοίων. Ο ένας είναι το ΠΩΣ και ΠΟΥ διοχετεύουν τα αέρια της επεξεργασίας που κάνουν και ο άλλος είναι οι ΟΡΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΉΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ των μονάδων βάσει των οποίων πήραν την άδεια τους. Το τονίζω αν θέλουμε να κάνουμε σωστά αυτή την σημαντικότατη δουλειά και όχι μισή.

Υπάρχει ακόμα και ένα θέμα, που έχει να κάνει με το αν αυτοί που θα στελεχώσουν την μεικτή αυτή ομάδα που θα επισκεφτεί μερικές τέτοιες μονάδες που λειτουργούν σε λιμάνια της Ευρώπης, θα έχει το κατάλληλο υπόβαθρο ώστε να μπορεί να καταλάβει πως ακριβώς λειτουργούν αυτές οι μονάδες και τι ακριβώς κάνουν.

Μια ερώτηση, σημαντική κατά τη γνώμη μου. Όλες αυτές οι προτάσεις για το θέμα αυτό που δημοσιοποιούν αυτές τις μέρες οι δημοτικές παρατάξεις, αναρωτιέμαι για ποιους λόγους γίνονται τώρα και όχι τέσσερα χρόνια, πριν, ε, για ποιους λόγους;

Και μία παρατήρηση. Ελπίζω οι συντάκτες αυτού του ψηφίσματος να έχουν συνείδηση της αντίφασης ότι το να ζητούν να εφαρμοστεί η τεχνολογία που υπάρχει στις ξένες μονάδες και στην Oil One με στόχο να μην μας αρρωσταίνει η μελισσανιδίλα και να μην μας πνίγει η δυσοσμία της, και παράλληλα να ζητούν την μετεγκατάστασή της. Στην περίπτωση αυτή η όποια προσφυγή σε δικαστήρια σε ποιες αιτίες θα μπορεί να σταθεί; Το ίδιο ισχύει για τους λόγους που η οποιαδήποτε κυβέρνηση θα αποφασίσει για την μετεγκατάσταση της Oil One. Κατά τη γνώμη μου το αίτημά μας ένα θα πρέπει να είναι, το να μην μας αρρωσταίνει και να μην μας προκαλεί δυσφορία η μελλισσανιδίλα. Και αποδεκτός θα είναι εκείνος ο τρόπος που θα έχει τις περισσότερες πιθανότητες να πετύχει αυτόν τον ζωτικό για τους κατοίκους στόχο όσο πιο σύντομα γίνεται.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 15 Ιουλίου 2023 23:09

Σχόλια   

0 # Ιγνατιάδης Λάκης 17-07-2023 08:40
Θα μας βοηθήσει ο Παντελής Καμάς αν μας εξηγήσει πως και από ποιους θα γίνει αυτός ο αποκλεισμός της Oil One. Και άλλο σημαντικό, πόσες μέρες εκτιμά ότι είναι ανάγκη να διαρκέσει για να έχουμε ένα αποτέλεσμα θετικό, όπως ας πούμε μία δήλωση της κυβέρνησης ότι θα δώσει σύντομα λύση σε αυτό το πρόβλημα.
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση