Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2023 14:40

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κερατσινίου Δραπετσώνας για τα μέτρα που πρέπει να πάρει ο δήμος λόγω καύσωνα

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

laikh-sysp-keratsiniΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Με αφορμή το κύμα καύσωνα που αναμένεται να πλήξει τις επόμενες μέρες τη χώρα, καλούμε τη δημοτική αρχή να πάρει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων του δήμου καθώς και των κατοίκων της περιοχής. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πρέπει να παρθούν μία σειρά μέτρα για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων που αφορούν ιδιαίτερα αυτούς που εκτελούν εργασίες σε εξωτερικούς χώρους όπως οδοκαθαριστές, εργαζόμενους στην καθαριότητα, φύλακες, εργαζόμενους στην υπηρεσία πρασίνου και μικροέργων αλλά και οποίον ακόμα πρόκειται να εκτεθεί στις υψηλές θερμοκρασίες που αναμένονται.

Πχ. τα φυλάκια στον χώρο των λιπασμάτων μέχρι σήμερα δεν έχουν κλιματισμό ώστε να μπορούν οι εργαζόμενοι εκεί να πάρουν μια ανάσα δροσιάς και να προφυλαχθούν στην συγκεκριμένη περίπτωση από το κύμα καύσωνα. Βέβαια δεν πρέπει κανείς να περιμένει να φτάσει η θερμοκρασία στα ύψη για να σκεφτεί ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να δουλεύουν σε ανθρώπινες συνθήκες. Αντίστοιχα μέτρα χρειάζεται να παρθούν και για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους της περιοχής μας.

Πχ κατάλληλες διαμορφωμένες αίθουσες που να μπορούν να υποδεχθούν όποιον το έχει ανάγκη, εξοπλισμένες κατάλληλα με υποδομές αλλά και προσωπικό ώστε να μπορεί να παρασχεθεί η οποία βοήθεια χρειαστεί. Η Λαϊκή Συσπείρωση θα συμβάλει με ότι δυνάμεις διαθέτει ώστε κανείς να μην κινδυνεύσει μπροστά στο κύμα καύσωνα που αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα είτε αυτό αφορά τις συνθήκες εργασίας, τους κατοίκους, ακόμα και το περιβάλλον σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2023 14:45

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση