Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2023 19:57

Στο Βιβλιοβούλιο για το βιβλίο του Νίκου Σιδέρη " Πώς το παιδί μαθαί­νει να ζητά λαβαίνοντας υπόψη και τον άλλον"

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

vivliobulioΤο ΒΙΒΛΙΟΒΟΥΛΙΟ είναι μία από τις καλές εκπομπές που ξεκίνησε να προβάλλεται στο Κανάλι της Βουλής στα τέλη του 2018 . Την αρχισυνταξία και την επιμέλεια την έχει ο δημοσιογράφος Μανώλης Πιμπλής και όπως μαρτυρά και ο τίτλος της θέμα της είναι το βιβλίο. 

Την Κυριακή 4.6 καλεσμένοι της εκπομπής ήταν ο ψυχίατρος και συγγραφέας Νίκος Σιδέρης και ο ομότιμος Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής Δημήτρης Αναγνωστόπουλος. Το κάλεσμα έγινε με αφορμή την κυκλοφορία του καινούργιου βιβλίου του Ν.Σιδέρη «Πώς το παιδί μαθαί­νει να ζητά λαβαίνοντας υπόψη και τον άλλον» (εκδ. Αρμός 2022)". Πάνω σ'αυτό οι καλεσμένοι συζήτησαν με τον Μανώλη Πιμπλή και βρήκαμε ενδιαφέροντα αυτά που ειπώθηκαν.

Ο Νίκος Σιδέρης εργάζεται ως ψυχίατρος, ψυχαναλυτής και οικογενειακός θεραπευτής. Είναι Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας και Προσωπικής Ανάπτυξης «Γαληνός» και έχει δημοσιεύσει ποικίλες μελέτες ψυχολογίας αλλά και δοκίμια λογοτεχνικής και αισθητικής θεωρίας, καθώς και λογοτεχνικά βιβλία.

Ο Δημήτρης Αναγνωστόπουλος είναι Ομότιμος Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και επίτιμο μέλος της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Εταιρείας. 

Στο βίντεο που ακολουθεί η συζήτηση αυτή διαρκεί μέχρι το 40'.

Στη συνέχεια της εκπομπής αυτής, ο κριτικός βιβλίου Βαγγέλης Χατζηβασιλείου μιλάει για το γκράφικ νόβελ του Θανάση Πέτρου «Τα Αμπελοκηπιώτικα της Αθήνας» (Oblik Editions 2023) και η δημοσιογράφος Σταυρούλα Παπασπύρου συζητά με τον Μανώλη Πιμπλή για τα βιβλία «Η πιο μυστική μνήμη των ανθρώπων» του Μοχάμεντ Μπουγκάρ Σαρ (μετάφραση: Μήνα Πατεράκη-Γαρέφη, εκδ. Πατάκη 2023), «Ζήσε γρήγορα» της Μπριζίτ Ζιρό (μετάφραση: Σοφία Αυγερινού, εκδ. Καστανιώτη 2023), «Οι φίλες μου στο χωριό» του Πανα­γιώτη Δουκέλλη (εκδ. Εστία 2023).

Διαβάστηκε 710 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2023 20:16
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση