Κυριακή, 04 Ιουνίου 2023 12:52

Αποτελέσματα μετρήσεων ΠΑΚΟΕ για την καταλληλότητα των παραλιών από Πειραιά έως Βουλιαγμένη

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

pakoeΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1.6.23: Εδώ και σαράντα τέσσερα (44) χρόνια, κάθε χρόνο το ΠΑΚΟΕ πριν από κάθε κολυμβητική περίοδο, δηλαδή τον μήνα Μάιο, πραγματοποιεί δειγματοληψίες, μετρήσεις και προσδιορισμό μικροβίων σε παράλιες ελεύθερες και ελεγχόμενες στο νομό της Αττικής και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Οι μετρήσεις και οι προσδιορισμοί μικροβίων  γίνονται στα πιστοποιημένα ιδιόκτητα εργαστήρια του ΠΑΚΟΕ, από επιστήμονες με εμπειρία. Επίσης τις δειγματοληψίες πραγματοποιούν συνεργεία εξειδικευμένων εθελοντών με τουλάχιστον δεκαετή εμπειρία.

Το 2023 οι δειγματοληψίες για την Αττική ξεκίνησαν στις 2 Μάιου και τέλειωσαν στις 6 Μάιου, ενώ για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, ξεκίνησαν στις 8 Μάιου και τέλειωσαν στις 18 Μάιου. 

Σήμερα σας παρουσιάζουμε με πίνακες και χάρτες την καταλληλότητα ακτών κολύμβησης από τον Πειραιά έως την Βουλιαγμένη, όπου ελέγχθηκαν 50 παραλίες εκ των οποίων οι 43 είναι κατάλληλες για κολύμβηση και οι 7 ακατάλληλες.

Από σήμερα και μέχρι το τέλος Ιονίου θα παρουσιάζονται τρεις φορές την εβδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή) τα αποτελέσματα και των άλλων περιοχών της Αττικής και εκτός Αττικής.

Πατώντας  pakoe.gr/2023  θα εμφανιστεί ολόκληρο το δελτίο τύπου. Ο συγκεντρωτικός πίνακας ξεκινάει με τις δέκα παραλίες στον Πειραιά. 

 Ο πίνακας του άρθρου υπάρχει στην ανάρτηση της Πειραϊκής Αλληλεγγύης στο  fb και συνοδεύεται από ένα άρθρο με ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις της Δήμητρας Βήνης : https://www.facebook.com/search/top?q=%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE%20%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 04 Ιουνίου 2023 13:13

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση