Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 16:10

Απόφαση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας + ένα σταγονίσιο σχόλιο

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ergazomenidimoy1Σ.Δ. Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας που έγινε στις 8.5, δεκαεννέα δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ της πρότασης να κάνει ο δήμος αυτό που προβλέπει ο νόμος Βορίδη, δηλαδή έφεση στην πρωτόδικο απόφαση που ήταν υπέρ της μετατροπής των 57 συμβασιούχων τύπου covid 19 σε συμβασιούχους αορίστου χρόνου. Υποψιαζόμαστε βασικά για ποιον λόγο ψήφισαν οι 19 υπέρ της έφεσης και να υπενθυμίσουμε ότι από τους 19 οι 10 είναι σύμβουλοι της συμπολίτευσης.

Από τότε και αφού μεσολάβησε μία τετραήμερη απεργία που κήρυξε το Σωματείο των εργαζομένων και άλλο ένα δημοτικό συμβούλιο που θα είχε ως θέμα την ακύρωση της απόφασης της 8.5 που όμως αναβλήθηκε διότι απουσιάζε ο πρόεδρος των εργαζομένων, τόσο η Λαϊκή Συσπείρωση όσο και το Σωματείο των Εργαζομένων με άρθρα τους ζητούν το δίκαιό τους, που στην προκειμένη περίπτωση είναι μία μόνιμη θέση εργασίας στο δήμο και ταυτόχρονα στρέφονται και εναντίον του νόμου Βορίδη αλλά και των 19 δημοτικών συμβούλων που ψήφισαν υπέρ.

Αυτό που εμάς μας προκαλεί εντύπωση είναι το γιατί ούτε ένας από τους 19 συμβούλους δεν έχει βγει δημόσια να υπερασπιστεί την ψήφο του. Μα ούτε ένας βρε παιδί μου. Τέτοιοι ψήφοι σε κρίσιμα θέματα όταν δεν τις υπερασπίζονται με επιχειρήματα δημόσια στο τέλος υποσκάπτουν τόσο την απόφαση που προέκυψε όσο και την εν γένει πολιτική στάση των εκλεγμένων συνδημοτών μας. Στο σημαντικό αυτό θέμα η ψήφος είναι μια από εκείνες τις ψηφίδες που διαμορφώνουν πεποιθήσεις αλλά και πολιτικές σχέσεις με τους ψηφοφόρους και αυτοί οι 19 μου έχουν δώσει την εντύπωση ότι έχουν εκείνη τη στάση εκείνων που ισχυρίζονται ότι ψιλοβρέχει ενώ τους φτύνουν.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων.

Συνδημότισσες, Συνδημότες

Το περασμένο διάστημα με τις κινητοποιήσεις μας, προκαλέσαμε αναστάτωση στις υπηρεσίες - που είμαστε υποχρεωμένοι να σας παρέχουμε - σε Καθαριότητα, Κήπους, Μικροέργα, ΚΑΠΗ, Γυμναστήρια, Παιδικούς Σταθμούς, Χώρους Ανάπλασης κλπ, κινητοποιούμενοι σαν μια γροθιά, μαζί με τον Σύλλογο Εργαζομένων, τους Μόνιμους εργαζόμενους του Δήμου μας, τους Εργαζόμενους των γύρω Δήμων και τις Συνδικαλιστικές μας Οργανώσεις.
Στέλνουμε με κάθε τρόπο, το μήνυμα της ενότητας και της αποφασιστικότητας, διατρανώνοντας την αντίθεσή μας στις πολιτικές της Κυβέρνησης και του Υπ. Εσωτερικών κ. Βορίδη, που ρημάζει από τη μία τις ζωές μας και που προπαντός παρεμβαίνει με κάθε νομοθετικό τρόπο, ώστε να διαλυθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση (και ο Δήμος μας), να καταργηθεί η δυνατότητα να αποφασίζει από μόνη της «τα του οίκου της», και να οδηγείται χωρίς προσωπικό σε Ιδιωτικοποιήσεις και Εργολάβους, χωρίς ουσιαστικά να έχει τις δυνατότητες να παρέχει τις υπηρεσίες εκείνες που σας αξίζουν.
  • Είμαστε εμείς, 80 εργαζόμενοι, που σταθήκαμε δίπλα σας, στους δύσκολους καιρούς της πανδημίας, που δίνουμε την καθημερινή μάχη στην εξυπηρέτηση του Πολίτη, κρατώντας με αίσθημα ευθύνης την πόλη μας όρθια, με πενιχρούς μισθούς με μισά δικαιώματα, και με τον «πέλεκυ» της απόλυσης, πάνω από το κεφάλι μας.
  • Είμαστε εμείς, που μας ανανέωναν συνεχώς τις συμβάσεις μας, εδώ και 36 μήνες !!! υποκρύπτοντας έντεχνα, ότι καλύπτουμε, Πάγιες και Διαρκείς Ανάγκες των Δήμων, (χαιδεύοντάς μας την πλάτη) μοιράζοντας μας, δεξιά και αριστερά Υποσχέσεις για Μονιμοποιήσεις, σαν σύγχρονοι «Μαυρογιαλούροι».
  • Είμαστε εμείς, που διαπιστώνουμε ότι σε λίγο, και άλλοι 75 εργαζόμενοι του ΕΣΠΑ που δουλεύουν στους Παιδικούς Σταθμούς θα έχουν από την Διοίκηση του Δήμου και το Δημ. Συμβούλιο την ίδια αντιμετώπιση σε περίπτωση που δικαιωθούν.
  • Είμαστε εμείς που διαπιστώνουμε ότι η Δημ. Αρχή ζητά ανάκληση !!! της θετικής προσωρινής απόφασης που παρατείνει την εργασία για λίγους μήνες, σε 6 εργαζόμενες καθαρίστριες πετώντας τις στο δρόμο.               
  • Είμαστε εμείς, που προσφύγαμε και δικαιωθήκαμε στα Δικαστήρια, αναγνωρίζοντάς μας, το δικαίωμα της Μόνιμης και Σταθερής Δουλειάς, σύμφωνα με το Νομικό Δίκαιο, που μιλά για την καταχρηστικότητα των συμβάσεων και την άνιση μεταχείριση των Εργαζομένων. Με αυτόν τον τρόπο και μ αυτό το σκεπτικό, πλήθος εργαζομένων ανά την Ελλάδα, δικαιώνονται με δικαστικές αποφάσεις.
  • Είμαστε εμείς, που αναγνωρίσαμε και αποδώσαμε τα εύσημα, στην Δημοτική Αρχή και στο Δημοτικό Συμβούλιο που αποδέχθηκε την εισήγησή μας, στάθηκε απέναντι σ αυτές τις πολιτικές, αποφασίζοντας ΟΜΟΦΩΝΑ !!! στις 30 Μαϊου του 2022, ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο, τον αγώνα των Εργαζομένων σε πολιτικό και νομικό επίπεδο και το κυριότερο, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα καταθέσει έφεση (σε περίπτωση θετικής δικαστικής μας απόφασης) με ψήφους 27- 0 και ενώ ήταν ήδη σε ισχύ, η διάταξη της Κυβέρνησης και του κ. Βορίδη !!!
  • Όμως, έκπληκτοι διαπιστώσαμε στις 8 Μαϊου του 2023 και 3 ημέρες πριν λήξει το 30ήμερο (που θα καθιστούσε τελεσίδικη την δικαστική μας διεκδίκηση) την αιφνιδιαστική συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου, την μεταστροφή και αρνητική στάση, της Διοίκησης του Δήμου και αρκετών Δημ. Συμβούλων άλλων παρατάξεων, που ψήφισαν με 19-10 τελικά, την άσκηση της έφεσης !!!
Συνδημότισσες, Συνδημότες
Δεν ξυπνήσαμε ξαφνικά, μ έναν πόθο και μ ένα όνειρο για Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά που δικαιούμαστε όπως όλοι οι εργαζόμενοι αυτού του Δήμου.
Κατανοούμε πλήρως, τις δυσκολίες που μπορεί να έχει κάθε ένας και κάθε μία, Δημ. Σύμβουλος.
Ακόμη όμως και αν υπάρχουν πειθαρχικές ευθύνες (δεν έχουν αποδοθεί ποτέ, σε κανέναν), ή «ταλαιπωρία» κάποιων, θα μπορούσαν να αντιταχθούν σ αυτές τις πολιτικές συντασσόμενοι με κάθε τρόπο με τους αγώνες των Εργαζόμενων.
Η καταδικαστική ψήφος όμως είναι παντελώς αδικαιολόγητη, ανέντιμη πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη, ερχόμενη σε αντίθεση με αυτά που διακήρυσσαν τόσο καιρό και συντάσσονταν ευκαιριακά με τους εργαζόμενους. Γνωρίζοντας όπως φάνηκε το τελικό αποτέλεσμα, τα ΟΧΙ στην έφεση, καλύφθηκαν από τα ΝΑΙ της ψηφοφορίας και έτσι για όλους «ούτε γάτα ούτε ζημιά».
 
Συνδημότισσες, Συνδημότες
Πρέπει να γνωρίζετε ότι οδηγηθήκαμε σ αυτές τις κινητοποιήσεις νοιώθοντας τον εμπαιγμό και την κοροϊδία της Δημοτικής Αρχής που αθέτησε τις υποσχέσεις της. Μαζί της συμφωνήσαμε - παρουσία των Νομικών Συμβούλων και των δύο πλευρών - και για τον τρόπο και για την μέθοδο που θα ακολουθούσαμε, προκειμένου να αποκτήσουμε με συμπαραστάτη τον Δήμο μας, Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά με ίσα δικαιώματα για εμάς και τις οικογένειές μας.
Η Δημοτική Αρχή και το Δημ. Συμβούλιο και όποιος πραγματικά θέλει να στέκεται δίπλα στους συμβασιούχους - στην πράξη και όχι στα λόγια - οφείλει και πρέπει να σταθεί δίπλα τους, και να αμφισβητεί διαρκώς το νομοθετικό πλαίσιο που επιβάλλεται, με οποιοδήποτε κόστος.
Οι Εργαζόμενοι στον Δήμο μας και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, διεκδικούν την κατάργηση της «διάταξης Βορίδη» για υποχρεωτική εξάντληση των ένδικων μέσων. Ζητούν να ανακληθεί κάθε πειθαρχική δίωξη κατά των αιρετών, και ιδιαίτερα εκείνων που υπερασπίζονται την Διοικητική αυτοτέλεια των Δήμων τους.
Το αίτημα για ενίσχυση του προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων που με ευθύνη διαχρονικά όλων των Κυβερνήσεων απαξιώνονται και εγκαταλείπονται, είναι επίκαιρο και επιτακτικό.
Η παραμονή των εργαζομένων που απασχολούνται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στην Καθαριότητα, σε Πράσινο, Μικροέργα, Παιδικούς Σταθμούς και χώρους Ανάπλασης είναι επιβεβλημένη, όπως και οι προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού, για την κάλυψη των κενών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο αγώνας μας, και οι προσπάθειές μας για την ανάκληση της πρόσφατης απόφασης του Δημ Συμβουλίου θα συνεχισθούν, χωρίς καμία έκπτωση στο δικαίωμα για Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά για όλους μας.
Το ΔΣ
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 04 Ιουνίου 2023 10:44
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση