Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023 10:14

252.900 ευρώ δόθηκαν στο Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας για τις επισκευές σχολείων

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
kerdra252.900 ευρώ δόθηκαν από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) των Δήμων στον Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας για επισκευή και συντήρηση των σχολείων της ευθύνης του.
Αναμένεται, άμεσα, να κινητοποιηθούν οι έχοντες την ευθύνη, μιας και τα σχολεία θα είναι κλειστά για 2 μήνες, ώστε να γίνουν έγκαιρα οι αναγκαίες επισκευές και συντηρήσεις!
 
Συνολικά στους 332 Δήμους της Χώρας κατανέμονται 30.000.000,00 ευρώ για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων, με Απόφαση της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπουργείου Εσωτερικών (αριθμ.:44850/18.5.23).
Υπογραμμίζεται ότι τα χρήματα προέρχονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) των Δήμων, δεν πρόκειται δηλαδή για κάποια επιπλέον οικονομική στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το Κεντρικό Κράτος.
 
Τα χρήματα αυτά δίνονται αποκλειστικά για δράσεις επισκευής και συντήρησης σχολικών κτιρίων, με την κατανομή να γίνεται με κριτήρια
- τον αριθμό των τμημάτων των σχολείων κατά 30 % και
- τον αριθμό των μαθητών κατά 70 %,
σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την σχολική χρονιά 2020- 2021.
 
Επειδή ως γνωστόν τα σχολεία του δήμου έχουν προβλήματα και η αναμενόμενη εργολαβία, εδώ και δύο χρόνια, για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, ας ξεκινήσουν το συντομόερο οι διαδικασίες για να δρομολογηθεί εργολαβία επισκευής και για το επόμενο έτος. 
Η δημοτική αρχή οφείλει να βιαστεί, τώρα πια γνωρίζει, και δεν είναι δικαιολογία η γραφειοκρατία για τις καθυστερήσεις, άλλωστε βρίσκεται 9 χρόνια στη διοίκηση του δήμου!
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023 22:32

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση