Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023 17:52

Ένα διαμέρισμα του ’74 στον Πειραιά, εκσυγχρονίστηκε διατηρώντας τα ρετρό του στοιχεία

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

popaganda2Λουίζα Σολομών - Πάντα. Στη γειτονιά του Πειραιά, ένα διαμέρισμα 70 τ.μ. που χρονολογείται στο 1974, ανακαινίστηκε ριζικά, παίρνοντας τη μορφή ενός σύγχρονου σπιτιού με λιτές γραμμές, ζεστά υλικά και cosy χαρακτήρα.

 Ακολουθώντας έναν προσεκτικό σχεδιασμό, η κατοικία τροποποιήθηκε από τη διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων, Στέλλα Ανδρικοπούλου, με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργηθούν νέοι ελκυστικοί χώροι που να ικανοποιούν τις σύγχρονες λειτουργικές ανάγκες και την αισθητική ματιά των ιδιοκτητών της, διατηρώντας παράλληλα την ατμόσφαιρα της αρχικής της διαμόρφωσης πίσω στα 70s.

 Ο σχεδιασμός είχε σκοπό να αναδείξει τα βασικά πλεονεκτήματα του διαμερίσματος, όπως τους φωτεινούς και ανοιχτούς χώρους του, την σωστή διαρρύθμιση και σημαντικές για τη διατήρηση της αυθεντικότητάς του λεπτομέρειες, όπως το μοτίβο ψαροκόκαλου στο δάπεδο που έγινε πολύ δημοφιλές τον 17ο αιώνα στη Γαλλία ως σύμβολο κομψότητας. 

Πατώντας  popaganda.gr/design  θα εμφανιστεί ολόκληρο το άρθρο με τις φωτογραφίες των δωματίων που τράβηξε η Όλγα Αμηρίδου. 

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα project της Στέλλας Ανδρικοπούλου και του sadesign εδώ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023 18:03

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση