Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2013 21:57

Αλλάαα ....κρατιέμαι της Βένιας Γεωργακοπούλου

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τα περισσότερα άρθρα που διάβασα αυτές τις μέρες σχετικά με τον φασισμό, τη Χρυσή Αυγή και τις παρτίδες που άνοιξε με τη δικαιοσύνη, με έκαναν και ένοιωθα πιο βαρύς και πιο μπλεγμένος από ότι ήμουν πριν να τα διαβάσω. Άλλα με τρόμαζαν με την απλοϊκότητά τους και τα κλισσέ τους, κι άλλα με μίκραιναν μπλέκοντάς με σε λαβύρινθους όπου οι σκιές και οι λεπτομέρειες αποκτούσαν τεράστια αξία.

 

Κυκλοφορούν άρθρα που με κάρφωσαν στην πολυθρόνα μου αντιμετωπίζοντάς με ως μαθητή ή ως χαμένο κι άλλα που με εξόργισαν με την πολεμοχαρή τους ρητορεία. Μια άλλη ομάδα αθρογράφων είναι εκείνη που αρνείται να αντιληφθεί πως σ'ένα κομμάτι του λαού σ'αυτήν τη συγκυρία ταιριάζει ο φασισμός γι'αυτό και τον επέλεξαν. Αυτοί όμως θεωρούν αυτή την επιλογή κάτι σαν ίωση π ου με κατάλληλη θεραπεία μπορεί και να θεραπευτεί. Μια άλλη ομάδα με έκανε να νοιώσω τόσο αφηρημένο τον αντιφασισμό μου που ήταν πια σαν να μην είχε κανένα νόημα.

Το αποτέλεσμα των περισσοτέρων άρθρων ήταν ότι δεν με έκαναν πιο αισιόδοξο κι ανάλαφρο συνάμα, αλλά απεναντίας μου δημιούργησαν ένα αίσθημα δυσάρεστο και μεγάλωσαν την απόστασή μου από τους άλλους. Όλα του κόσμου τα καλά και τα ωραία γινόντουσαν αόρατα και έμενε μόνο η συμμετοχή στον αγώνα για να νικηθεί το κακό τέρας. Δεν ξέρω γιατί, αλλά τα περισσότερα δεν με βοήθησαν να δω καθαρά και εις βάθος τη σχέση μου με την πραγματικότητα και τον φασισμό της, χάνοντας στο τέλος την αίσθηση των πραγμάτων.

Υπήρχαν ευτυχώς και κάποια άρθρα που δεν μου αφαίρεσαν δυνάμεις, αλλά μου έδωσαν. 'Ενα από αυτά τα άρθρα που με γείωσαν, με έκαναν να νοιώσω κανονικός άνθρωπος  με τις επιλογές μου και που με ένα λεπτό, καθόλου σοβαροφανή κι έξυπνο τρόπο είδε τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις, ήταν το άρθρο της Βένιας Γεωργακοπούλου που με τον τίτλο "Αλλά ...κρατιέμαι " δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών στις 3/10/2013. Μικρό και καλό.

Πατώντας εδώ θα μπορείτε να διαπιστώσετε αν αυτά που λέω έχουν κάποια βάση ή αν διαφωνείτε, κάθετα, οριζόντια, διαγώνια. Το πως διαφωνείται φυσικά και δεν έχει και τόσο σημασία. Όλοι το ξέρουμε πως αυτό που έχει σημασία είναι σε που και σε τι διαφωνείται.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013 18:04
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση