Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2013 00:51

Ακόμα πιο πολύ αυτές τις μέρες δεν είμαι υπερήφανος που είμαι δημότης Κερατσινίου Δραπετσώνας, θα ήθελα να ήμουν π.χ Νικαιώτης.

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τελικά υποχώρησε στις πιέσεις της αντιπολίτευσης. Μα τι πράγμα είναι αυτό; Μόλις έγραψα τη λέξη «τελικά» και σε συνδυασμό με αυτήν που υποχώρησε και που είναι η Δημ.Αρχή του Κερατσινίου Δραπετσώνας, αμέσως μου ήρθε στο μυαλό αυτό που μου έλεγε η μάνα μου κάποιες φορές « Λάκη αγόρι μου, πάντα να το θυμάσαι αυτό, μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις».

 

Είχες δίκιο μαμά, δεν ξέρω όμως πως μου ξέφυγε αυτή η μεγάλη κουβέντα, συγγνώμη. Πάμε παρά κάτω τώρα; Βεβαίως. Η σωστή ερώτηση είναι «σε τι υποχώρησε;». Υποχώρησε σ’ αυτό που ζητάει, πάνω από δέκα μέρες, η αντιπολίτευση από τη Δημ.Αρχή και η οποία όλο υπεκφεύγει. Και τι ζητάει; Να συζητηθεί και στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας, το θέμα της δολοφονίας στην Αμφιάλη από Χρυσαυγίτη, του συνδημότη μας Παύλου Φύσσα. Κατόπιν ως είθισται να τεθεί σε ψηφοφορία ένα σχετικό κείμενο.

Σήμερα λοιπόν, Πέμπτη ( 3/10/13) στις 7.30μ.μ και εκτός κι άλλου απροόπτου, η συζήτηση αυτή, που ήδη έχει γίνει σε πολλά δημ.συμβούλια της χώρας μας, θα γίνει επιτέλους και στον Δήμο όπου συντελέστηκε αυτό το έγκλημα.

Είναι κάποιοι που διαδίδουν πως αυτή η απρόθυμη στάση του δημάρχου μας κ. Λουκά Τζανή, οφείλεται στο γεγονός ότι αυτός είναι οπαδός του αποφθέγματος «το καλό πράγμα αργεί να γίνει». Με το που το είπαν αυτό ακούστηκε ένα γέλιο, ένα από εκείνα τα τρανταχτά γέλια όπου θα σας θάψουν με το Καλή Μέρα Κερατσίνι Δραπετσώνα, τ'ακούς;

Έχει ενδιαφέρον και ως γεγονός αυτό καθ’εαυτό, αλλά και ως ακόμα μία ευκαιρία για να κάνουμε τις σχετικές συγκρίσεις, να ακούσουμε το δήμαρχο του διπλανού μας δήμου Νίκαιας Ρέντη. Ο κ. Ιωακειμίδης μίλησε σήμερα Πέμπτη 3/10 για 8’ στο ράδιο “Στο Κόκκινο, 105,5 στα FM, και πατώντας   εδώ   μπορείτε να τον ακούσετε να μιλά για την ομόφωνη απόφαση που πήρε το Δημ.Συμβούλιο Νίκαιας Ρέντη, για το ότι ζητάει ο δήμος να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην πόλη τους, αλλά και για άλλα ενδιαφέροντα θέματα. Ένα σημείο που αξίζει να προσεχθεί είναι η διαφορά στην ποιότητα λόγου ανάμεσα στον κ.Ιωακειμίδη και στον κ.Τζανή ( όποιος τον έχει ακούσει να μιλά). Κατά τη γνώμη μας, αυτή η διαφορά είναι ίδια μ’αυτήν της μέρας με τη νύχτα. Ο πρώτος μιλάει ξεκάθαρα, με σαφήνεια, με ακρίβεια και με ένα αριστερό πρόσημο να είναι διακριτό, ενώ ο δεύτερος, μπορούμε να πούμε πως θα ήταν δυνατόν να είναι το ίδιο καλός με τον πρώτον, αν κατ'αρχήν και το λιγότερο, δεν είχε αυτήν την θυελλώδη τρικυμία εν κρανίω. Περαστικά μας.

 

Ακολουθεί απόσπασμα ενός ρεπορτάζ που αναφέρεται στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Νίκαιας Ρέντη σχετικά με το θέμα της δολοφονίας που διέπραξε μέλος της Χρυσής Αυγής που κατοικούσε στην Νίκαια.

Σε έκτακτη συνεδρίαση που διεξήχθη χθες Τετάρτη, το Δημοτικό Συμβούλιο της Νίκαιας υιοθέτησε ομόφωνα ψήφισμα που καθιστά ανεπιθύμητη τη Χρυσή Αυγή στην πόλη. «Οι φασίστες, οι ναζί και οι ρατσιστές ήταν πάντα παράνομοι στη συνείδηση του λαού της Νίκαιας. Το ίδιο ισχύει και για τους απογόνους τους», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο ομόφωνο ψήφισμα του δήμου. «Τη Χρυσή Αυγή την ενίσχυσε στις γειτονιές μας η φτώχεια, η ανεργία, η απελπισία και υποχώρηση των ανθρωπιστικών αξιών» ανέφερε στην «Αυγή» ο δήμαρχος Γ. Ιωακειμίδης προσθέτοντας πως η αντιμετώπιση των νεοναζί θα πρέπει να γίνει παράλληλα με την αντιμετώπιση των μεγάλων ζητημάτων που αφήνουν χώρο στους νεοναζί.

Επιπλέον, στο ψήφισμα υπογραμμίζεται πως «το αυγό του φιδιού εκκολάφτηκε με την ανοχή και την ευθύνη του πολιτικού μας συστήματος, είναι τέκνο πολιτικών επιδιώξεων και σχεδίων σκοτεινών μηχανισμών, κρατικών και παρακρατικών», φωτογραφίζοντας με αυτό τον τρόπο και την εμπλοκή αστυνομικών. Ωστόσο, εξαιτίας των χθεσινών εξελίξεων με την απελευθέρωση των τριών βουλευτών, σχολιάστηκε πολύ έντονα η απόφαση αυτή της Δικαιοσύνης, η οποία αποτέλεσε «έκπληξη», καθώς βρίσκεται σε «δυσαρμονία με το λαϊκό αίσθημα», όπως διαπίστωσε ο δήμαρχος, και απασχόλησε το σύνολο των τοποθετήσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο. Την ίδια στιγμή, μετά από πρόταση του Κ. Παπαδόπουλου, δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Κόντρα στο ρεύμα», υιοθετήθηκε η πρόταση να αποτελέσει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η απομάκρυνση των γραφείων της Χρυσής Αυγής από τη Νίκαια, καθώς πρόκειται για εγκληματική οργάνωση, όπως ο ίδιος υποστήριξε.

 

Να σημειωθεί πως τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας ήταν ο πυρήνας των ταγμάτων εφόδου και συνδέονται άμεσα με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη. Παράλληλα, δεκάδες αντιφασίστες πολίτες έδωσαν το παρών στο δημαρχείο, οι οποίοι εξέφραζαν τη δυσαρέσκεια τους για την απελευθέρωση των υπόδικων χρυσαυγιτών βουλευτών.

 

Ένα πιο αναλυτικό άρθρο για όσα συμβαίνουν αυτές τις εβδομάδες στο δήμο μας σχετικά με το θέμα αυτό, είχαμε αναρτήσει πριν μέρες και μπορείτε, αν έχετε όρεξη, να το διαβάσετε πατώντας
εδώ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013 04:33
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση