Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013 13:11

Γιατί ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Αναγέννηση κ. Ζούπης, αποχώρησε χθες 30/9, από το δημοτικό συμβούλιο;

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Θέλουμε πριν να σας υπενθυμίσουμε κάποια πράγματα. Ο Παύλος Φύσσας ήταν συνδημότης μας, δηλαδή Κερατσινιώτης. Λύπη και οργή μας δημιούργησε η δολοφονία του από μέλος της Χρυσής Αυγής και μακάρι ποτέ να μην είχε συμβεί.

 

 

 

Η κυβέρνηση παρέπεμψε στην δικαιοσύνη την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής, με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Είναι πολύ αρνητικό που περίμενε να χυθεί το αίμα ενός Έλληνα για να πάρει αυτήν την απόφαση. Είναι φανερό πως συμφωνούμε με αυτήν την ενέργειά της και ελπίζουμε να χειριστεί, την πολύ σοβαρή αυτή υπόθεση, με την σοβαρότητα που της αρμόζει και να αφήσει τη δικαιοσύνη να κάνει το έργο της σύμφωνα με τους νόμους.

Τον ερχόμενο Μάιο θα διεξαχθούν στη χώρα μας οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Άραγε τα στελέχη της Χρυσής Αυγής θα επιδιώξουν να προτείνουν σε όλη τη χώρα δικούς τους υποψήφιους σ'αυτές τις εκλογές; Ποιος ξέρει; Πάντως εκτιμούμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο να επιχειρήσουν κάτι τέτοιο στο Κερατσίνι. Εκτός κι αν θελήσουν να επαληθεύσουν τη απόφθεγμα πως ο δολοφόνος επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος.

Τι θα απογίνουν λοιπόν, οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής στο δήμο μας; Δεν ξέρουμε. Εμείς έχουμε έναν δήμαρχο, τον κ. Λουκά Τζανή, που κατά κοινή ομολογία το έργο του είναι κατά πολύ κατώτερο αυτού που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Οι δυνατότητες να συνάψει συμμαχίες και να έχει την υποστήριξη κάποιων κομμάτων είναι ελάχιστες. Με αυτά τα δεδομένα δεν θα είναι λάθος αν αποφασίσει να ξαναθέσει υποψηφιότητα; Η γνώμη μας είναι πως θα είναι μεγάλο λάθος. Ότι κακό ήταν να κάνει, το έκανε. Γιατί να του δώσουμε την ευκαιρία να το μεγαλώσει; 

Όμως επειδή άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου, αν αποφασίσει να ξαναθέσει υποψηφιότητα, λογικό δε σας ακούγεται να έχει την ανησυχία και την αγωνία για το τι θα γίνουν αυτοί οι ορφανοί ψήφοι της Χρυσής Αυγής; Και μιας κι αυτός είναι ψυχοπονιάρης, δεν θα θεωρήσει πως είναι ο ιδανικός άνθρωπος για να τις φροντίσει; Γιατί λοιπόν, να επιτεθεί αυτήν την εποχή σ'αυτούς τους συνδημότες μας, που μάλιστα περνάνε και μεγάλα ζόρια; Εξ άλλου όλοι λένε πως αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι νεοναζιστές, παρασυρμένοι είναι που βρίσκονται σε δύσκολη θέση εξ αιτίας της φτώχειας και της μεγάλης ανεργίας. Υπάρχει πάτος στην κατρακύλα; Τι μας διδάσκουν σχεδόν όλες οι ιστορίες των ανθρώπων που άρχισαν να κατρακυλάνε προς το μηδέν; Μας λένε κ. Τζανή πως δεν σταμάτησαν σ'αυτό.

Χθες, Δευτέρα 30/9, κάποια στιγμή ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης "Αναγέννηση", κ. Ζούπης, απεχώρησε από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας αηδιασμένος. Αν θέλετε να μάθετε το γιατί πατήστε εδώ.  

Παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο εκ μέρους του "Άλλου Δρόμου" έκανε χθες και ο δημ.σύμβουλος Μπάμπης Μανουσιάδης. Ζήτησε να αναλάβει ο δήμος αντιφασιστικές πρωτοβουλίες και τη μετονομασία της οδού Π.Τσαλδάρη σε Παύλου Φύσσα. Το θέμα αυτό που δεν συζητήθηκε χθες, όπως μας ανημέρωσαν θα συζητηθεί σήμερα στις 8μ.μ. Φανταζόμαστε πως και η δημοτική ομάδα του ΚΚΕ κάτι παρόμοιο θα ζήτησε.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2013 20:32
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση