Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013 02:16

Μαθητικά βίντεο, ένα από Έλληνες της Γερμανίας κι ένα από Έλληνες της Αθήνας

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αν έχετε την περιέργεια μπορείτε να δείτε εδώ δύο βίντεο που τα έφτιαξαν μαθητές Λυκείου. Το πρώτο φτιάχτηκε από τους μαθητές της Ά Λυκείου του Ελληνικού σχολείου της Φρανφούρτης και διαρκεί 11 λεπτά. Το δεύτερο το έφτιαξαν οι μαθητές του 43ου Λυκείου Αθηνών τις μέρες της απεργείας των καθηγητών και διαρκεί κοντά στα 4 λεπτά. Αξίζει να τα δείτε και τα δύο, έχουν μια φρεσκάδα και μια αγνότητα που πετυχαίνουν να σε κερδίσουν.

 

 

Οι μαθητές λοιπόν, της Α' Λυκείου του Ελληνικού σχολείου της Φρανκφούρτης δημιούργησαν μια μικρή ταινία με τίτλο «Ιθάκη am Main» (λογοπαίγνιο με το Frankfurt am Main που είναι το πλήρες όνομα της γερμανικής πόλης).

Το σενάριο και η εικόνα καταγράφουν όλα όσα ένιωσαν και νιώθουν. Φόβο, ανασφάλεια, νοσταλγία. Συναισθήματα που μαρτυρούν τις δυσκολίες που πέρασαν και εξακολουθούν να περνούν μακριά από την πατρίδα.

 

Η ταινία, το σενάριο της οποίας έγραψε η μικρή Βαλεντίνα μαζί με άλλους τρεις συμμαθητές της, επικεντρώνεται στο πως τέσσερις έφηβοι, αντιμετωπίζουν τη μετανάστευση τους στη Γερμανία.

Οι μαθητές αναρωτιούνται στο πλάισιο της Ιθάκης του Καβάφη : «Τελικά η Φρανκφούρτη είναι ο προορισμός ή μήπως η αφετηρία»;

Η ταινία έλαβε το τρίτο βραβείο στο μαθηματικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους με τον τίτλο «Ένας πλανήτης μια ευκαιρία».

{ youtube} bFYIWSLpjJ0  {/youtube)        

Η ταινία των μαθητών του 43ου Λυκείου Αθηνών έχει τίτλο "Η παιδεία είναι δικαίωμα όχι όνειρο". Και μια καθηγήτρια ονόματι  Άννα εξηγεί το πως και το γιατί αυτού του έργου. Διότι, λέει, οι μαθητές στο 43ο, μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερα πράγματα από το να αντιγράφουν τους ουκ ολίγους λουφαδόρους και τους μπαχαλάκηδες της ελληνικής κοινωνίας με επετειακές καταλήψεις που ξεχνάνε να τις λήξουν...

{youtube} SQZwNCtHoas {/youtybe}
 
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013 04:56
Ομάδα διαχείρισης

Τελευταία άρθρα από τον/την Ομάδα διαχείρισης

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση