Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 15:47

Στη δημοσκόπηση Νοεμβρίου της Prorata για την Εφημερίδα των Συντακτών φαίνεται ότι παρόλη τη φθορά που έχει υποστεί η κυβέρνηση εξακολουθεί να αντέχει την πίεση

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

dimoskopisiΆγγελος Σεριάτος. Η νέα έρευνα καταγράφει εξαιρετικά διευρυμένη κοινωνική δυσαρέσκεια, στα όρια των 2/3 του εκλογικού σώματος, με την κυβέρνηση όμως να δείχνει συσπειρωμένη προς το παρόν.

Ο Σφυγμός Νοεμβρίου της Prorata καταγράφει μια εξαιρετικά διευρυμένη κοινωνική δυσαρέσκεια, της οποίας ο όγκος αντιστοιχεί περίπου στα 2/3 του εκλογικού σώματος. Μια κοινωνία που αισθάνεται κυρίως απογοήτευση και θυμό, αξιολογεί αρνητικά την οικονομική της κατάσταση, ενώ τοποθετεί σταθερά εδώ και περίπου έναν χρόνο στην κορυφή της λίστας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει την ακρίβεια.

Αυτή ωστόσο είναι η μία πλευρά του νομίσματος, καθώς αν κανείς χρησιμοποιήσει τα εργαλεία ανάλυσης των συσχετισμών του κομματικού ανταγωνισμού θα διαπιστώσει ότι η κυβέρνηση πράγματι αντέχει την πίεση, απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη του υπολειπόμενου περίπου 1/3 των εκλογέων, την ίδια στιγμή που τα τοποθετούμενα στο αντικυβερνητικό μπλοκ 2/3 των ψηφοφόρων είτε διαμοιράζονται μεταξύ των εναλλακτικών αντιπολιτευτικών λύσεων είτε δεν πείθονται από αυτές.

PRORATA A.E. Εταιρεία Ερευνών Κοινής Γνώμης και Εφαρμογών Επικοινωνίας (Αριθμός Μητρώου ΕΣΡ: 56). Εντολέας έρευνας: Εφημερίδα των Συντακτών. Ποσοτική Ερευνα με OnLine συμπλήρωση δομημένου ερωτηματολογίου (CAWI). Χαρακτηριστικά δείγματος: Ατομα άνω των 17 ετών με πρόσβαση στο διαδίκτυο. Γεωγραφική κάλυψη: Σύνολο επικράτειας. Μέγεθος δείγματος: 1.905 άτομα. Δειγματοληψία κρίσης: Μέγιστο τυπικό σφάλμα +/- 2,2%. Σταθμισμένα αποτελέσματα με την από κοινού κατανομή φύλου και ηλικίας βάσει της απογραφής της ΕΛΣΤΑΤ (2011). Χρονικό διάστημα: 19-22 Νοεμβρίου 2022.

Σημείωση: Τα ποσοστά των κατανομών σε ορισμένες ερωτήσεις ενδέχεται να μην αθροίζουν στο 100% λόγω στρογγυλοποίησης στα ποσοστά των επιμέρους απαντήσεων. 

Πατώντας  ΕΔΩ  θα εμφανιστεί ολόκληρο το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ΕτΣ με τον τίτλο "Λίγο πριν από την ευθεία για τις εθνικές κάλπες. 

Και η  Δημοσκόπηση Νοεμβρίου της Metron Analysis όπως δημοσιεύτηκε στην iefimerida.gr 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022 10:37

Σχόλια   

0 # Ιγνατιάδης Λάκης 28-11-2022 21:31
Κάποιες εμφανείς διαφορές των δύο δημοσκοπήσεων Νοεμβρίου της Prorata και της Metron Analysis, η οποία υπάρχει στο τέλος ο σύνδεσμός της. Διαφορές που ίσως δεν έχουν καμία σημασία ίσως όμως και να'χουν ως προς την ακρίβεια αυτών των φωτογραφιών της στιγμής.
Όσοι απάντησαν στις ερωτήσεις της prorata ήταν σε online σύνδεση με υπολογιστή ενώ της metron analysis απάντησαν τηλεφωνικά. Αυτοί που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο της prorata ήταν 1900 άτομα περίπου ενώ της Metron Analysis 1300. To μέγιστο στατιστικό σφάλμα της prorata δηλώθηκε +/-2,2% ενώ της Metron +/- 2.7%. Η prorata δήλωσε πως τα σταθμισμένα αποτελέσματα της κατανομής των κατηγοριών της έγινε βάσει της απογραφής του 2011.
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση