Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013 10:21

Και τα καλά και τα κακά φέρνουν μία αντίδραση

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μιλούσα χθες με μία φίλη δημόσιο υπάλληλο και δη της παιδείας (καθηγήτρια) και δικαιολογούσε τους καημένους καθηγητές ότι αυτοί θέλουν να κάνουν καλά την δουλειά τους, αλλά παίρνουν συγκεκριμένες εντολές (μεθόδους) από το υπουργείο, χωρίς κανείς να τους ρωτήσει αν συμφωνούν, που είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν.

 

Την ρωτώ "γνωρίζεις ότι η πολιτεία θέλει μέσω της παιδείας να κατασκευάσει ανθρώπους δούλους;" Λέει ναι, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε; Δεν υπάρχει λύση. ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΟΥΜΕ, της απαντώ. Κι ο συνταξιούχος δεν έχει άλλη επιλογή, κι ο γιατρός, κι ο της ερτ, γιατί να έχω εγώ;;; Γιατί από τους άλλους έχεις την απαίτηση να μπορούν, γιατί αφού εσύ δεν κάνεις το χρέος σου κατηγορείς τον λαό για ραγιαδισμό; Να μην κάνει τίποτα κανείς μας να κάτσουμε να τον πιούμε, και να μην διαμαρτυρόμαστε όμως. Απόλυτα συμφωνώ, κι εγώ μαζί σας πλέον είμαι, αυτή είναι η λύση.  

 

Ποια σκέψη δίνει τον τρόπο εφαρμογής φίλε μου; Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να κάνει κάποιος το σωστό; Όταν άρχισα τον αγώνα κι είπα στον γιο μου ότι μπορεί να φυλακιστώ ή να πεθάνω, ξέρεις τι μου είπε "και γιατί ρε μαμά πρέπει να το κάνεις εσύ αυτό, ας το κάνει κάποιος άλλος"!! Αυτό πιστεύουν όλοι όσοι συμμετέχουν στον συστηματάκι φίλε μου, ΕΣΥ είσαι υποχρεωμένος να τους σώσεις!! Για τον καθένα μας υποχρεωμένοι να παλέψουν για να αλλάξουν την κατάσταση είναι όλοι οι άλλοι.

 

Υ.Γ. Ξέρεις πόσο χαίρονταν όλοι όσοι «πολύ θέλουν αλλά δυστυχώς δεν μπορούν» όταν έβλεπαν τον αγώνα μου/σου/του; Ξέρεις τι ωραίο είναι να παλεύουν ένα μάτσο κορόιδα και μετά να είμαστε όλοι μαζί λεύτεροι;

Άραγε τι θα γινόταν αν σταματούσαμε τα κορόιδα οι ιδεαλιστές να πολεμούμε;;;

Τι θα γίνει αν αυτοί που υπακούν δεν βλέπουν καμία αντίσταση από όλους τους άλλους;;;

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΚΟΥΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ!!!

(Κι αν δεν το κάνουν πάλι σύμφωνη είμαι. Ή όλοι θα παλέψουμε για την λευτεριά ή κανείς μας λεύτερος.)

 

 

Αν πω στο παιδί μου «τα μισά παιδάκια σήμερα πεινάνε τέρμα τα πλουσιοπάροχα, δεν θα έχεις ότι θέλεις, δεν θα πετάς φαγητό, θα τρως από συσσίτια κλπ». Το ακούει το παιδί, κάνει γκελ μέσα του το βλέπει για σωστό, το ακολουθεί. Μία, δύο βδομάδες, αρχίζει να τον κουράζει η κατάσταση. Τότε θα του βγει (πάλι από μέσα του, γκελ) «τι μαλακίες είναι αυτές που μου λένε ρε φίλε, σάμπως αν πεινάω εγώ θα ξεπεινάσει το άλλο παιδάκι, απλά πεινάμε περισσότεροι».

……………………………………..

Αυτό δίδαξες στο παιδί σου.

 

Σε ένα διαφορετικό σπίτι τώρα.. Ο γονιός θεωρεί ότι αυτός που πεινάει έφταιξε και καλά να πάθει, δεν είναι δικό του πρόβλημα οπότε δεν καλείται να το λύσει. Και ζει κανονικά, δυο λογιών φαγητά (τα μισά πάνε στα σκουπίδια), ντιζέρτ, φρουτάκι για την χώνεψη κλπ. Το παιδί του ζει έτσι και κάποια στιγμή βλέπει ένα παιδάκι να λιποθυμάει από την πείνα. Κάτι κάνει γκελ μέσα του αλλά δεν είναι κατανοητό. Μια επόμενη φορά βλέπει έναν άνθρωπο να ψάχνει στα σκουπίδια, πάλι τίποτα κατανοητό, ε, την τρίτη θα του βγει «μα ρε φίλε δεν είναι σωστό…».

……………………………………….

 

Οι παπάρες δεν είναι κωλόφαρδοι μόνο επειδή ποτέ κι από κανέναν δεν κρίνονται -κατατρεγμένοι από την κοινωνία είναι οι ιδεαλιστές-, ούτε επειδή δεν έχουν καθόλου τύψεις -οι καθωσπρέπει άνθρωποι δεν φταίνε για τίποτα, αφού ακολουθούν τα σωστά που η σοφή κοινωνία έχει θέσει-, ούτε επειδή καλοπερνάνε -κουραστικό είναι να κάνεις το σωστό-, το κυριότερο είναι ότι αυτοί φέρνουν το σωστό αποτέλεσμα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013 16:35

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση