Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022 17:01

Δ.Τ/ Τηλεοπτική συνέντευξη του δημάρχου Χρ.Βρεττάκου στην εκπομπή "ΚΟΝΤΡΑ 24" για τα δύο ειδοποιητήρια διακοπής ηλεκτροδότησης που στάλθηκαν σε σχολεία του Δήμου.

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

photo kontra24Προσκεκλημένος στην εκπομπή Kontra 24 και την Αναστασία Γιάμαλη ήταν ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος. Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν τα δύο ειδοποιητήρια διακοπής ηλεκτροδότησης που στάλθηκαν από τη «Δ»ΕΗ σε δύο σχολεία του Δήμου μας.

Ο Χρήστος Βρεττάκος έκανε λόγο για μία προκλητική ενέργεια από πλευράς «Δ»ΕΗ, η οποία απειλεί ευθέως την ασφάλεια των παιδιών μας και ξεκαθάρισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε κανένα σχολείο του δήμου να μείνει χωρίς ρεύμα ούτε για ένα λεπτό».  

 Η μετατροπή του αγαθού σε εμπόρευμα με την είσοδο του ρεύματος στο Χρηματιστήριο Ενέργειας είναι η βασικότερη αιτία των υπέρογκων και παράλογων αυξήσεων σύμφωνα με τον κ. Βρεττάκο. «Οι άνθρωποι δεν καίνε ξαφνικά περισσότερο ρεύμα, ούτε στα σχολεία μας γίνεται κατάχρηση ρεύματος».

Κλείνοντας την παρέμβαση του ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας τόνισε: «Αν αφήσουν τα golden boys με τους παχυλούς μισθούς να καθορίσουν την τακτική του κράτους απέναντι στη δημόσια εκπαίδευση τότε η απάντηση που θα πάρουν θα ναι εκκωφαντική».

Απίστευτο! Κόβουν το ρεύμα σε νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο! Δύο ειδοποιητήρια στο Κερατσίνι

Σ.Δ: Μια αναλυτική κι εμπεριστατωμένη κατά την γνώμη μας προσσέγγιση για την αύξηση των τμών του ρεύματος σε όλη την Ευρώπη αλλά και πιο συγκεκριμένα και στην Ελλάδα που κατέχει εδώ κι ένα χρόνο την πρώτη θέση στην αύξηση αυτή: 

Ποιος φταίει για την ενεργειακή ακρίβεια στην Ελλάδα; Κυβέρνηση και ενεργειακοί όμιλοι αποδίδουν την αύξηση των τιμών του ρεύματος στη διεθνή ενεργειακή κρίση. Αυτή όμως είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι ότι οι τιμές στην Ελλάδα αυξάνονται περισσότερο και για μεγαλύτερο διάστημα από ό,τι στην Ευρώπη. Και οι αιτίες γι’ αυτό είναι η ξαφνική πρωτοκαθεδρία του φυσικού αερίου, οι στρεβλώσεις του εγχώριου ανταγωνισμού, τα κερδοσκοπικά επεισόδια στο Χρηματιστήριο Ενέργειας, αλλά και ο χαρακτήρας του target model, δηλαδή της νέας αγοράς ενέργειας.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 21 Μαΐου 2022 04:56

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση