Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2013 20:04

H P.J Harney έγραψε ένα τραγούδι για την απελευθέρωση του Saker Aamer

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Γκουαντάναμο είναι μία περιοχή της Κούβας που ανήκει στις Η.Π.Α. Εκεί υπάρχουν οι γνωστές φυλακές κολαστήριο που τις χρησιμοποίησε κατά κόρον ο Μπους κατά τη διάρκεια των πολέμων στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.

Έγινε γνωστή παγκοσμίως η στρατιωτική αυτή φυλακή, διότι στους περισσότερους κρατούμενους που κρατούνται επ'αόροστον και βασανίζονταν συστηματικά δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Ο Ομπάμα έλεγε πως θα καταργήσει τις φυλακές του Γκουαντάναμο, αλλά αυτές εξακολουθούν να ζουν και να βασιλεύουν. Ίσως να έχουν σταματήσει τα βασανιστήρια.

Η P.J Χάρβεϋ, είναι μία Αγγλίδα τραγουδοποιός. Θεωρείται από τις καλές. Το τελευταίο της άλμπουμ "Let England Shake" είχε τεράστια επιτυχία και πήρε κι αρκετά σπουδαία βραβεία. Τώρα έγραψε ένα τραγούδι που διανέμεται δωρεάν στο διαδίκτυο και που προσπαθεί μέσω αυτού να διατηρήσει το θέμα της απελευθερώσης του 46χρονου Βρετανού Shaker Aamer στην επικαιρότητα και ν'ασκήσει πίεση για την απελευθέρωσή του.

Ο Shaker Aamer κρατείται στο Γκουαντάναμο από το 2002. Παραμένει φυλακισμένος δίχως να του έχει απαγγελθεί κατηγορία και δίχως να έχει δικαστεί. Η βρετανική κυβέρνηση έχει δηλώσει επανειλημμένα πως επιθυμεί την επιστροφή του στην Αγγλία. Ο Shaker είναι παντρεμένος με Αγγλίδα και έχει και τέσσερα παιδιά. Πρόσφατα ο Shaker υποστήριξε πως έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τους φύλακες και ότι υπόκειται καθημερινά σε βασανιστήρια στο κελί του. Δύο φορές έχει λάβει έγκριση απελευθέρωσης και από τον Μπους και από τον Ομπάμα. Σ'αυτό την τη φυλακή όπου οι περισσότεροι κρατούμενοι πραγματοποιούν απεργίες πείνας για την παράνομη και επ'αόριστον κράτησή τους, προστέθηκε τους τελευταίους μήνες και ο Shaker. Το τραγούδι της Χάρβεϋ εκφράζει την απώλεια της ανθρώπινης αξιοπρέπειάς του και μας παροτρύνει να μην τον ξεχάσουμε. Νομίζω πως κανένας μας δεν μπορεί να έρθει στη θέση του κι αυτό είναι φρικτό.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2013 20:36
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση