Τρίτη, 06 Αυγούστου 2013 20:09

Ο αντίποδας ( θετική εκδοχή ) του εγωισμού

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το έντονο Εγώ δεν ευθύνεται μόνο για την απομάκρυνση από την φύση και το κατρακύλισμα στην αθλιότητα, ευθύνεται και την ανάταση, την ένωση με το θείο (Ηράκλειτος, τα αντίθετα που είναι ένα και το αυτό).

Λέμε το να το γνωρίζεις είναι το 50% της δουλειάς. Κι όχι μόνο, αν το γνωρίζεις μονόδρομος το να το φτάσεις! Το παραμύθιασμα, η τροποποίηση της αλήθειας ανάλογα πώς σε συμφέρει, σε αφήνει στάσιμο.

Ποιος δεν αντέχει την αλήθεια και διαλέγει το παραμύθιασμα; Αυτός που δεν γνωρίζει την δύναμή του, αυτός που εύκολα προσαρμόζεται/συμβιβάζεται, άρα παραμυθιάζεται αυτός που έχει ανίσχυρη προσωπικότητα, χαμηλό Εγώ.

χει και συνέχεια..) Γιατί και μόνο αν γνωρίζεις την αλήθεια δεν υπάρχει περίπτωση να μην την φτάσεις; Δεν σʼ αφήνει ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ!!!! Δεν γίνεται να μείνεις πολύ καιρό στην κατάσταση την οποία νιώθεις ότι αδυνατείς να το κάνεις!! Δεν αντέχει για πολύ ο άνθρωπος να νιώθει ανίκανος.

(Όταν δεν γράφω βιώνω τον ορυμαγδό μου. Με πιάνει ο οίστρος όταν πλέον έρθουν τα αποτελέσματα. Καλή δύναμη στον γολγοθά του καθενός μας εύχομαι.)

 

Βλέπουμε ως προβλήματα τα λάθος πράγματα

Η φτώχεια είναι πρόβλημα; Που σε κάνει οξύνους, να ψάξεις να βρεις τρόπους να επιβιώσεις; Που σε κάνει ανθεκτικό στις δυσκολίες κι όχι μαλθακό/φλώρο; Που σε κάνει να κουνήσεις τα χεράκια να μην είσαι αδρανής; (Σαπίζει ο άνθρωπος αν δεν κινείται, αν κινούσες τον νεκρό δεν θα σάπιζε.) Που σου ανεβάζει την αυτοπεποίθηση αφού όλα τα κάνεις μόνος σου;

Και θεωρείς τυχερούς αυτούς που εξουσιάζουν σήμερα τον πλανήτη.. Ξέρεις τι σημαίνει «όσον αφορά την εξουσία, το χρήμα, την δόξα κορεσμός δεν έρχεται, ταβάνι δεν υπάρχει»; Ξέρεις γιατί ακόμα κι αν μας ψοφήσουν όλους θα συνεχίσουν να ρουφούν το αίμα από τα κουφάρια μας; Η ικανοποίηση την ίδια στιγμή που έρχεται, την ίδια κιόλας φεύγει!!!

Η λέξη πληρότητα είναι κινέζικα γιʼ αυτούς.

Ποιος είναι για λύπηση; Ποιος αυτός που βασανίζεται;

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Αυγούστου 2013 20:19

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση