Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 15:47

Το Αλάτι της Γης «Τ’ αηδόνια της Ανατολής και τα πουλιά της Δύσης!»

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

alatigisΤην Κυριακή 26.9, το μεσημέρι, είδα στην ΕΤ1 το «Το Αλάτι της Γης», μία εκπομπή που όταν μπορώ την παρακολουθώ. Η εκπομπή είχε τον τίτλο "Τ' αηδόνια της Ανατολής και τα πουλιά της Δύσης". Με λίγα λόγια την φχαριστήθηκα. Ωραία τραγούδια, εξαιρετικοί μουσικοί δεμένοι μεταξύ τους και μία ερμηνεύτρια που με άγγιξε και που ήταν και η "ξεναγός" αυτού του ταξιδιού. Το όνομα της Κατερίνα Παπαδοπούλου, μία από τις σημαντικότερες σύγχρονες γυναικείες φωνές στην παραδοσιακή μας μουσική που ήταν στη σκηνή μαζί με το «Νότιο Τόξο» και τους «Anastatica Project».

Αυτοί μας ταξίδεψαν στην Κύπρο, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη, την Ικαρία, τη Θράκη, τη Μακεδονία, τον Πόντο, τη Μικρά Ασία και την Καππαδοκία και κατέληξαν στα Ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας!..Όντως ήταν μια συναρπαστική περιήγηση με σκοπούς και τραγούδια σε σύγχρονη απόδοση από εξαιρετικούς δεξιοτέχνες μουσικούς, πάντοτε με γνώση και σεβασμό στις πρωτογενείς πηγές της παράδοσης!

Συμμετέχουν: «ΝΟΤΙΟ ΤΟΞΟ»: Κατερίνα Παπαδοπούλου (τραγούδι-κρουστά), Γιώργος Κοντογιάννης (λύρα-στάμνα), Στέφανος Δορμπαράκης (κανονάκι-τραγούδι) και Κυριάκος Ταπάκης (λαούτο-ούτι). «ANASTATICA PROJECT»: Κατερίνα Παπαδοπούλου (τραγούδι-κρουστά), Γιώργος Κοντογιάννης (λύρα), Στέφανος Δορμπαράκης (κανονάκι-τραγούδι), Κυριάκος Ταπάκης (λαούτο-ούτι), Χαρίτων Χαριτωνίδης (τσαμπούνα-γκάιντα-φλογέρα), Θοδωρής Κουέλης (κοντραμπάσο) και Μανούσος Κλαπάκης (κρουστά). Έρευνα-Κείμενα-Παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας Σκηνοθεσία: Μανώλης Φιλαΐτης Διεύθυνση φωτογραφίας: Σταμάτης Γιαννούλης Εκτέλεση παραγωγής: FOSS

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 16:09
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση