Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013 14:38

Έκκληση από την Greenpeace για μέλισσες και φυτοφάρμακα

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το πρόβλημα - για το οποίο η λύση έχει βρεθεί - και μας αφορά όλους άμεσα είναι πάρα πολύ σοβαρό. Πρώτον, γιατί στο πιάτο μας φτάνουν φρούτα και λαχανικά που έχουν πάνω τους απογορευμένα φυτοφάρμακα.

 

 

Η έρευνα που έκανε η Greenpeace από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του '13 έδειξε να υπάρχουν σε πολλά φρούτα και λαχανικά εξαιρετικά τοξικά χημικά. Επίσης πάνω από τις μισές δραστικές ουσίες που εντοπίστηκαν είναι διασυστηματικές, δηλαδή δεν παραμένουν μόνο στον εξωτερικό φλοιό, αλλά εισχωρούν και μέσα στους ιστούς των φρούτων και των λαχανικών. Και δεύτερον, γιατί οχτώ από τις επικίνδυνες ουσίες που εντοπίσητκαν ανήκουν σε μια κατηγορία που είναι κίνδυνος θάνατος για τις μέλισσες. Αυτό που μάθαμε και μας έβαλε σε σκέψεις είναι πως εφτά στα δέκα λαχανικά και φρούτα εξαρτώνται από την επικονίαση των μελισσών. Όσο λιγότερες μέλισσες πετούν τόσο λιγότερα φρούτα και λαχανικά θα παράγουμε. Κι όσο λιγότερα από αυτά τα είδη φτάνουν στις αγορές τόσο πιο ακριβά θα είναι. Το καταλάβαμε;

Η Greenpeace απαιτεί από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να απογορεύσει οριστικά όλα τα φυτοφάρμακα που βλάπτουν σοβαρά την υγεία μας και βάζουν σε κίνδυνι τις μέλισσες και να στηρίξει τη βιώσιμη γεωργία στην Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις μέλισσες και για αποστολή μηνύματος στον υπουργό κ.Τσαυτάρη, πατήστε εδώ .

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα φυτοφάρμακα και αποστολή μηνύματος στον υπουργό κ.Τσαυτάρη, πατήστε εδώ .

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013 15:13
Ομάδα διαχείρισης

Τελευταία άρθρα από τον/την Ομάδα διαχείρισης

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση