Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2021 18:32

"Ο Διγενής στο Πέραμα", ένα τραγούδι αφιερωμένο στον Παύλο Φύσσα

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 fyssas708 5Μουσική: Βαγγέλης Μαχαίρας. Στίχοι: Δημήτρης Λέντζος. Ερμηνεία: Βιολέτα Ίκαρη Από το άλμπουμ «Τα χέρια»

Ο Χάροντας στο Πέραμα / βγαίνει αργά το βράδυ / είναι αετός στο πέρασμα / και άσσος στο σημάδι. Τον έρωτα στην Κοκκινιά / τον εφωνάζουν Παύλο / ρίχνει στ΄αστέρια πετονιά / και στο φεγγάρι ναύλο.

               R Στο Κερατσίνι μια βραδιά / τον Διγενή τον είδα / μ΄ένα μαχαίρι στην καρδιά / να τραγουδάει στα παιδιά / για μια πικρή πατρίδα. / Ο Χάροντας στον Πειραιά / πίνει ουίσκι σκέτο / κι έχει ονόματα σειρά / στου «Άσσου» το πακέτο./ Ο έρωτας κυκλοφορεί / με μια μοτοσυκλέτα / μαύρο πουκάμισο φορεί / στρίβει τσιγάρα σκέτα / Ο έρωτας ψυχομαχεί / αργά στο Κερατσίνι / κι απ΄τη βαθειά του την ψυχή / την ομορφιά του δίνει/ Ο Διγενής ψηλός καπνός / απ΄το παλιό φουγάρο / μες το αλώνι του ορθός / παλεύει με τον χάρο /. R. Στο Κερατσίνι μια βραδιά / τον Διγενή τον είδα / μ΄ένα μαχαίρι στην καρδιά / να τραγουδάει στα παιδιά/ για μια κρυφή ελπίδα.

'Επαιξαν οι μουσικοί Γρηγόρης Συντρίδης: Τύμπανα Γιάννης Πλαγιανάκος: Κοντραμπάσο Γιώργος Παπαχρηστούδης: Πιάνο Βαγγέλης Μαχαίρας: Μπουζούκι, ακουστική κιθάρα, μπαγλαμά, programming Ενορχήστρωση: Βαγγέλης Μαχαίρας

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2021 18:42

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση