Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2021 09:21

Συνεχίζει ο δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας μέχρι το 2023 με τους ίδιους αντιδημάρχους από το 2014

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

drapetsini3Με την απόφαση 372/2021 ο δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας ανανέωσε για 2 και κάτι χρόνια ακόμα την θητεία των αντιδημάρχων του δήμου και όρισε τα καθήκοντα τους!

Θεωρητικά, και χωρίς η αξιοσύνη κι η αποτελεσματικότητα όλων των αντιδημάρχων να μπαίνει στο ίδιο τσουβάλι, εκτιμήθηκε από τη γραμματεία ή τη συνέλευση του "άλλου δρόμου" ότι δεν χρειάζονται αλλαγές, αφού όλοι οι τομείς του δημοτικού έργου πηγαίνουν πολύ καλά και δεν υπάρχει ανάγκη για νέους αντιδημάρχους ή ένα φρεσκάρισμα των προσώπων που για 7 χρόνια  διοικούν τον δήμο. Μία άλλη εκδοχή είναι, ότι η ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει! Και μία τρίτη ότι δεν υπάρχουν πρόσωπα στη δημοτική ομάδα με τα απαιτούμενα προσόντα για να αναλάβουν κάποια θέση στα υψηλά σκαλιά της διοίκησης.
 
Και για τις τρεις εκδοχές υπάρχει αντίλογος. Το δημοτικό έργο δεν είναι καλό σε όλους τους τομείς,  υπάρχουν αποτυχίες, καθυστερήσεις, αστοχίες οι οποίες έχουν αποτυπωθεί και στο ερωτηματολόγιο του δήμου. Η ομάδα "κέρδισε" με όλους τους δημοτικούς συμβούλους, και αυτούς που δεν εκλέχτηκαν, και η ικανότητα-αποτελεσματικότητα αποδεικνύεται στην πράξη! Κυρίως όμως, δεν είναι δυνατόν στους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους του "άλλου δρόμου" να μην υπάρχουν και άλλα πρόσωπα. Πρόσωπα που θα μπορούν να προσφέρουν,  έχοντας πιο ενεργό ρόλο στη διοίκηση του δήμου, μιας και το δημοτικό συμβούλιο είναι πλήρως απαξιωμένο. 
 
Σε όλα τα παραπάνω ας συνυπολογιστεί και μια μελαγχολική σκέψη! Βασική διακήρυξη της δημοτικής κίνησης που διοικεί τον δήμο ήταν να μην δημιουργούνται «επαγγελματίες» πολιτικοί, αλλά να δίνονται ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους να συμμετέχουν και να αναδεικνύουν τις δυνατότητές τους.  Δυστυχώς η διακήρυξη αυτή πάει περίπατο! Και πάει περίπατο διότι καθιερώνεται, άτυπα, εκτός από το δημαρχιακό μοντέλο που ισχύει λόγω νομοθεσίας, και το αντιδημαρχιακό μοντέλο. 
Σύμφωνα με το μοντέλο αυτό, που ο "άλλος δρόμος" καθιέρωσε, ούτε λίγο ούτε πολύ τη θέση ευθύνης, την "καρέκλα"  μπορούν να την υπηρετήσουν ορισμένα πρόσωπα και όχι ένα  μέλος από τη συλλογικότητα που αγωνίστηκε να εκλεγεί η παράταξη για να υλοποιήσει όχι την προσωπική του πολιτική, αλλά το πρόγραμμα της δημοτικής κίνησης που αποφάσισε η γενική συνέλευση. Αυτό δεν είναι κατ΄ ανάγκη μόνο κακό, αυτό θέλουμε αυτό κάνουμε, μπορεί να πει κάποιος από τους αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις! Απλά με αυτό τον τρόπο, υπάρχει ο κίνδυνος  η θέση ευθύνης να γίνει αυτοσκοπός, ώστε να διαιωνίζεται η θέση στο συμβούλιο, αποκλείοντας, τελικά, τη συμμετοχή νέων προσώπων (ιδεών), με άμεσες συνέπειες για την πόλη!
 
Για την ιστορία, εάν ολοκληρώσουν τη θητεία τους οι αντιδήμαρχοι θα είναι οι μακροβιότεροι στην ιστορία του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας. 
 
Η απόφαση αναφέρει: Ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας ΟΡΙΖΕΙ τους κατωτέρω δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας ως Αντιδημάρχους του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, με θητεία από 3/9/2021 μέχρι και 31/12/2023 και τους μεταβιβάζει αρμοδιότητες ως εξής:   
 
Πατώντας  drapetsini.blogspot.com  θα εμφανιστεί ολόκληρο το άρθρο. 

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση